Në veri të Mitrovicës, të regjistruara mbi 3100 biznese

Mitrovica Ver.Postuar: 10:47 / 26.01.2018

Në katër komunat veriore të Kosovës, Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok, janë të regjistruara 3.180 subjekte ekonomike (biznese), veprimtaria kryesore e të cilave është tregtia me shumicë dhe me pakicë, bujqësia, industria e përpunuar dhe ndërtimtaria.

Sipas një studimi të Institutit për Zhvillimin Ekonomik Territorial – INTER në veri të Mitrovicës, numri i bizneseve të regjistruara në komunat veriore të Kosovës është rritur pas marrëveshjeve të arritura në Bruksel, veçanërisht në vitin 2015.

Studimi ka treguar se veprimtaritë kryesore të bizneseve në veri janë: tregtia, bujqësia, ndërtimtaria dhe industria e përpunuar.

Duke paraqitur rezultatet e hulumtimit në një tryezë të mbajtur në veri të Mitrovicës, Jovana Jakovleviq, hulumtuese e INTER, ka thënë se kjo strukturë e veprimtarive ndryshon në Mitrovicën Veriore, ku bujqësia nuk është edhe aq shumë e përfaqësuar, por që zëvendësohet me inovacione shkencore teknike për shkak të prezencës së Universitetit serb në Mitrovicën veriore, shkruan Zëri.

“Kur bëhet fjalë për trendin e regjistrimit të subjekteve ekonomike në veri të Kosovës, duke shikuar periudhën nga viti 2000, kur ka filluar regjistrimi i afaristëve në Agjencinë për Regjistrimin e Subjekteve Ekonomike të Kosovës e deri në fund të vitit 2017 numri i subjekteve ekonomike të regjistruara me sistemin kosovar është rritur dukshëm pas marrëveshjeve të arritura në Bruksel, më së shumti janë regjistruar në vitin 2015”, ka thënë Jakovlevi.

PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...
PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...