Biznesmenët jugkoreanë të interesuar për investim në Mitrovicë

MitrovicëPostuar: 16:09 / 29.12.2017

Biznesmenët nga Koreja Jugore, Young-Jin. Song, president i kompanisë Top Eng&Construction Co.LTD dhe presidenti i kompanisë Essor Solution Co. LTD, James Chung janë pritur të premten nga kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, me ç’rast është biseduar për mundësitë e bashkëpunimit dhe investimeve në komunën e Mitrovicës.

Biznesmenët koreanojugor ishin të shoqëruar nga biznesmeni Sami Bahtiri, djali i kryetarit Bahtiri, kompania e të cilit ka bashkëpunim me kompanitë e biznesmenëve të lartpërmendur, bëhet e ditur përmes një komunikate për media.

Bahtiri falënderoi biznesmenët nga Koreja e Jugut për vizitën që po i bëjnë Mitrovicës dhe për interesimin për të bashkëpunuar dhe investuar këtu dhe në Kosovë, transmeton Koha.net.

Në vazhdim kryetari Bahtiri i njoftoj me situatën e përgjithshme në Komunën e Mitrovicës, me theks të posaçëm për kushtet që ofron Komuna për investitorët e huaj.

Ai ju tha mysafirëve se komuna e Mitrovicës ofron kushte dhe lehtësira të mëdha për të gjithë ata që synojnë të investojnë në projekte të ndryshme, duke përmendur me këtë rast dhënien e tokës falas, pastaj edhe lehtësirat tjera tatimore.

Biznesmenët Young-Jin. Song dhe James Chung, thanë se, janë në Mitrovicë “për të parë nga afër kushtet dhe mundësitë që ofrohen për investitorë të huaj. Ne jemi të interesuar që të identifikojmë fushat dhe nevojat e këtushme me qëllim që pastaj të bashkëpunojmë për realizimin eventual të projekteve interesante që do të ndihmojnë zhvillimin ekonomik të qytetit dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së qytetarëve”.

Ata në bisedë me Bahtirin folën edhe për mundësinë e hapjes së të ndonjë zyre ndërlidhëse apo bashkëpunimi të përfaqësuesve të bizneseve në të dyja shtetet, me qëllim që ky bashkëpunim të jetë sa më i suksesshëm.

KlinëKomente: 0 Klina bëhet me Qendër të Kujdesit Ditor për fëmijët me autizëm 11:25 / 14.10.2018 Komuna e Klinës është bërë me Qendër të Kujdesit Ditor, e cila do të ofrojë shërbime ditore për fëmijët me autizëm, zhvillim të vonshëm, si dhe ngritjen e vetëdijes së popullatës së përgjithshme për trajtimin e fëmijëve të...
GjilanKomente: 0 Çarshia e praruar e Gjilanit 11:06 / 14.10.2018 Çarshia e vjetër ka ndryshuar krejtësisht pamjen. Kanë ndërruar edhe zejet që dikur ushtroheshin në të.
PrishtinëKomente: 0 Vendoset ndriçimi publik tek Fakulteti Teknik 11:20 / 14.10.2018 Mbrëmë është vendosur ndriçimi tek Fakulteti Teknik me c`rast tani ajo pjesë ka pësuar edhe ndryshime si dhe është zvogëluar rrezikshmëria.