Shtabit të Situatave Emergjente të Komunës së Novobërdës

NovobërdëPostuar: 13:57 / 19.03.2021

Me date 16, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt një takim i Shtabit të Situatave Emergjente të Komunës së Novobërdës, i kryesuar nga Svetislav Ivanović, Kryetari i Komunës së Novobërdës. Në takim morën pjesë përfaqësues të komitetit të urgjencave të të gjitha institucioneve lokale shëndetësore, të sigurisë dhe arsimit.

Tema e takimit ishte analiza e situatës aktuale epidemiologjike në komunën e Novobërdës dhe planet që duhet të kontribuojnë në parandalimin, duke luftuar dhe kapërcyer lehtësisht pandeminë COVID 19. Sipas informacionit më të fundit në territorin e komunës së Novobërdës, ekziston një rritje e dukshme e të infektuarve me virusin Covid 19, dhe në përputhje me këtë, duhet të merren masa edhe më të rrepta që do të kontribuojnë në parandalimin e përhapjes së kësaj pandemi.

Takimi arriti në përfundimin se të gjitha masat e lëshuara parandaluese duhet të respektohen në mënyrë rigoroze, dhe përsëri u bën thirrje qytetarëve që të vazhdojnë, si më parë, që të gjithë duhet të sillemi me përgjegjësi, të mbajmë një distancë, të mbajmë maska dhe të shmangim tubimet.

Qytetaret do të informohet për të gjitha takimet dhe procedurat e ardhshme të Shtabit në kohën e duhur përmes faqes zyrtare të internetit të Komunës së Novobërdës.