Orë letrare, promovim librash, aktivitete sportive për 10- vjetorin e Pavarësisë

KlinëPostuar: 16:41 / 13.02.2018

Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj, i shoqëruar nga drejtorët Arben Limani dhe Skënder Merturi, kanë marrë pjesë në orën letrare, të organizuar në SHFMU “ Motrat Qiriazi” në Klinë, përcjell InfoKomuna.

Aktiviteti kulturore është organizuar në kuadër të aktiviteteve për 10- Vjetorin e Pavarësisë së Kosovës dhe kishte karakter garues. Nxënësit e kësaj shkolle kanë garuar me ESE, poezi dhe pikturë. Nxënësit fitues që kishin punimet me të mira janë shpërblyer me mirënjohje dhe nga një libër të cilat i kanë ndarë kryetari Elezaj dhe drejtorët Limani e Mërturi.

Më këtë rast, kryetari Elezaj ka përshëndetur, nxënës e arsimtarë të kësaj shkolle për këtë organizim dhe ka premtuar mbështetje.

Në kuadër të aktiviteteve për Pavarësinë e Kosovës, është bërë promovimi i dy librave të autorit Ilir Muharremi, romani "Psycho” dhe libri shkencor "Moskuptimet". Në këtë manifestim kulturor folën Bashkim Hoti, në emër të Shoqatës Kulturore “Jehona e Dukagjinit”, pastaj drejtori i DKRS-së Skënder Merturi, prof. Vjollca Dibra dhe autori i librave Ilir Muharremi.

Aktivitetet për nder të 10-Vjetorit të Pavarësisë vazhduan me ndeshjen në Hendboll (M): në mes KH "Dukagjini" Klinë – KH "Besa" Pejë. Mysafirët ishin fitues të kësaj ndeshje ndërsa kupën ekipit fitues ja dorëzoi Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj. U ndanë edhe mirënjohje për vendasit nga Drejtori i Kulturës, Rinis dhe Sportit Skënder Merturi.

Në turnirin e shahut, vendin e parë e ka zënë Ardian Foniqi, i dyti ishte Xhemë Krasniqi kurse i treti Fadil Kryeziu. Edhe në këtë turnir kishte shpërblime ndërsa Klubit të Shahut “ Mehmet Kryeziu”, i janë dhuruar 5 tabela-figura të shahut.

Sot ka nisur edhe turniri në futboll të vogël i institucioneve. Nga afër fillimin e turnirit e ka përcjelle edhe kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj.

Aktivitetet janë duke u mbajtur në përkujdesje të Kryetarit Zenun Elezaj, organizuar nga Drejtoria për Kulturë, Rini e Sport./InfoKomuna/

FerizajKomente: 0 Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj 10:59 / 18.10.2018 Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.
Komente: 0 Gjoba prej 20 deri në 100 euro për qytetarët që ndotin ambientin 10:54 / 18.10.2018 Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), Fatmir Matoshi, ka nënshkruar Udhëzimin administrativ për ndëshkime me gjoba mandatore. Përmes këtij udhëzimi administrativ, të gjithë personat fizikë që hedhin mbeturina jashtë kontejnerëve apo djegin mbeturina do të...