Pajisja me dokumente, peng i e-kioskave jofunksionale në Prizren

PrizrenPostuar: 11:47 / 12.02.2018

Autoritetet aktuale të Prizrenit akuzojnë qeverisjen paraprake për mosrealizim projektesh, në Administratën komunale.

Por zyrtarët komunalë kanë bërë të ditur se do të angazhohen për rifunksionalizimin e aparateve për dhënien e dokumenteve të gjendjes civile, të vendosura në 8 lokacione të ndryshme, pasi sipas tyre asnjëra prej e-kiosqeve aktualisht nuk punon, shkruan sot “Koha Ditore”.

Drejtori i Administratës i Prizrenit, Osman Hajdari, gjatë një paraqitjeje mediale ka theksuar se gjendja në këtë dikaster në bazë të gjetjeve të para është e rëndë.

Sipas tij, disa prej projekteve që i ka filluar menaxhmenti i kaluar janë pothuajse të dështuara. Ndër to ka veçuar mosfunksionimin e aparateve për dhënien e dokumenteve të gjendjes civile.

FerizajKomente: 0 Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj 10:59 / 18.10.2018 Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.
PrishtinëKomente: 0 Vetëvendosje kërkon shkarkimin e bordit të Stacionit të Autobusëve 17:11 / 18.10.2018 Lëvizja Vetëvendosje përmes një konference për media sot ka paraqitur keqpërdorimet që janë gjetur nga auditori i përgjithshëm për ndërmarrjen komunale “Stacioni i Autobusëve” dhe Trafikun Urban në Prishtinë, duke kërkuar nga kryetari i Prishtinës,...
Komente: 0 Gjoba prej 20 deri në 100 euro për qytetarët që ndotin ambientin 10:54 / 18.10.2018 Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), Fatmir Matoshi, ka nënshkruar Udhëzimin administrativ për ndëshkime me gjoba mandatore. Përmes këtij udhëzimi administrativ, të gjithë personat fizikë që hedhin mbeturina jashtë kontejnerëve apo djegin mbeturina do të...
PejëKomente: 0 Peja prej 4 muajsh pa inxhinier komunikacioni 11:21 / 18.10.2018 Drejtoria e Shërbimeve Publike e Pejës prej gjysmë viti ka mbetur pa inxhinier komunikacioni. Mungesa e tij vërehet edhe nëpër rrugët e qytetit, në të cilat në disa vende ka mospërputhje mes sinjalizimeve vertikale dhe horizontale të shënuara nga operatori.