Administrata kërcënon me ndëshkim amvisëritë në Prizren që s’i paguajnë taksat

ParteshPostuar: 12:26 / 28.09.2016

Drejtoria e Shërbimeve Publike e Komunës së Prizrenit, në pika të ndryshme, ka afishuar vërejtjet, me të cilat u ka bërë thirrje amvisërive që ta paguajnë taksën për shërbimin e grumbullimit të mbeturinave, shkruan sot Koha Ditore.

Një thirrje e tillë publike ka ardhur si pasojë e të hyrave të ulëta në këtë kategori buxhetore, ndërkohë që ky dikaster komunal ka paralajmëruar se mund të aplikohen edhe sanksione në përputhje me rregulloren.

Në vërejtjen e DSHP-së përkujtohet se “si gjenerues të mbeturinave, taksa për mbeturina mbetet përgjegjësi e çdo amvisërie”.

Komuna e Prizrenit nga fillimi i vitit 2015 ka marrë përsipër menaxhimin e mbeturinave dhe arkëtimi i taksës për këtë shërbim ka nisur në muajin mars të vitit të kaluar. Por që prej asaj kohe përqindja e arkëtimit të taksës së mbeturinave nuk ka qenë i kënaqshëm.

“Te taksa për menaxhimin e mbeturinave nga 1 milion e 860 mijë euro të planifikuara janë arkëtuar 487 mijë euro apo 26,21 për qind”./KohaDitore/

MalishevëKomente: 0 Siguria në Malishevë vlerësohet e qetë dhe stabile 14:19 / 24.05.2018 Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Malishevës sot ka mbajtur takimin e parë për këtë vit, ku është vlerësuar situata e sigurisë në territorin e Komunës së Malishevës, si dhe është miratuar plani vjetor i punës, i...
FerizajKomente: 0 Komuna e Ferizajt sqaron rreth ndërtimit të spitalit rajonal 09:00 / 24.05.2018 Komuna e Ferizajt ka sqaruar rreth ndërtimit të spitalit rajonal, duke thënë që Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor (MMPH) ka kërkuar vetëm harmonizimin e vendimit të Kuvendit për parcelën ku do të ndërtohet Spitali i ri Rajonal.
Komente: 0 Moti gjatë 5 ditëve të ardhshme 09:43 / 24.05.2018 Edhe ditëve në vijim temperaturat e ajrit do të luhaten kryesisht rreth vlerave mesatare. Minimalet do të sillen nga 10 deri në 13 gradë celsius, ndërsa maksimalet nga 22 deri në 25 gradë celsius.