Komuna në pritje të idesë së operatorit për qendrën “Borea”

PejëPostuar: 09:27 / 02.02.2018

Me aprovimin nga Komiteti për Partneritet publiko-privat i Qeverisë së Kosovës të kontratës së nënshkruar mes Komunës së Pejës dhe konsorciumit italiano-zviceran “Leitner AG SPA & FILAV SA”, fituese e tenderit për ndërtimin dhe menaxhimin e qendrës turistike “Borea” në Bjeshkët e Kopranikut të Pejës, në muajin gusht të vitit të kaluar kanë përfunduar të gjitha fazat dhe procedurat ligjore për partneritet publiko-privat.

Mirëpo, prej verës ende asgjë nuk ka lëvizur në këtë projekt, ndonëse nga operatori fitues është pritur që ndërkohë të dorëzojë tri propozimet për dukjen e gjithë infrastrukturës së qendrës turistike “Borea”, që komuna ta përzgjedhë pastaj njërën prej tyre, shkruan sot Koha Ditore.

Arsye pse deri tash nuk janë dorëzuar këto propozime nga operatori, në komunë e ndërlidhin me përfundimin e procedurave ligjore në prag të fushatës së zgjedhjeve lokale.

PejëKomente: 0 Termet në Pejë 16:45 / 20.02.2018 Dridhje të tokës janë dëgjuar rreth orës 15:50 në qytetin e Pejës. Kështu të paktën kanë konfirmuar për Indeksonline disa lexues.
Komente: 0 ATK-ja shqipton 269 gjoba ndaj bizneseve 15:41 / 20.02.2018 Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se gjatë muajit janar ka vazhduar me përkushtim realizimin e planit të hyrave, duke zhvilluar aktivitet te tatimpaguesit përmes vizitave dhe kontrollit tatimor, me qëllim të njoftimit të tatimpagueseve me të drejtat e tyre, si dhe obligimet që kanë...
PejëKomente: 0 Rreth 90% e fermerëve në Pejë mbesin pa subvencione 12:20 / 20.02.2018 Komuna e Pejëska shprehur shqetësimin lidhur me aplikimin e fermerëve për subvencione, duke thënë se rreth 90% e aplikuesve nuk i kanë respektuar kriteret themelore për të aplikuar për subvencione, shkruan InfoKomuna.