Rreth 90% e fermerëve në Pejë mbesin pa subvencione

PejëPostuar: 12:20 / 20.02.2018

Komuna e Pejëska shprehur shqetësimin lidhur me aplikimin e fermerëve për subvencione, duke thënë se rreth 90% e aplikuesve nuk i kanë respektuar kriteret themelore për të aplikuar për subvencione, shkruan InfoKomuna.

Sipas zyratrëve komunalë, pjesa më e madhe e aplikuesve nuk e kanë plotësuar formularin si duhetdhe nuk e kanë mbyllur raportin financiar për subvencionet e pranuara nëtë kaluaren.

Njoftimi i plotë rreth subvencioneve 2018

"Kjo shkresë i drejtohet shoqatave, klubeve, qendrave, institucioneve dhe individëve të komunës së Pejës që keni aplikuar për subvencione për kulturë, rini dhe sport për vitin 2018.

Afati për aplikim për subvencione ka përfunduar me datë 16 Shkurt 2018 dhe janë pranuar me dhjetëra aplikacione.

Ne si përgjegjës për mbarëvajtjen e procesit për ndarjen e subvencioneve jemi të shqetësuar për faktin se 90% e aplikuesve nuk i kanë respektuar kriteret themelore për të aplikuar për subvencione.

Pjesa më e madhe e aplikuesve nuk e kanë plotësuar formularin si duhet dhe nuk e kanë mbyll raportin financiar për subvencionet e pranuara në të kaluaren.

Ju njoftojmë se për aplikuesit që nuk e kanë mbyllë lëndën në drejtorin e financave për subvencionet e pranuara në vitet paraprake, për ta nuk do të vazhdon më tutje procesi për marrjen e subvencioneve për këtë vit. Lënda e tyre mbetet e pezulluar deri në plotësimin e plotë të kritereve për subvencione.

Për më shumë informata ju ftojmë të paraqiteni në sektoret respektive dhe të sqaroheni për të gjitha qështjet"
. /InfoKomuna/

PrishtinëKomente: 0 Termokosi premton ngrohje kualitative për qytetarët e Prishtinës 10:15 / 24.09.2018 Termokosi i ka bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme për sezonin e ri të ngrohjes. Zyrtarë të kësaj kompanie thonë se ngrohtorja ka kapacitete të mjaftueshme për të ofruar ngrohje kualitative për qytetarët e Prishtinës.
MitrovicëKomente: 0 Nis ndërtimi i Parkut Botanik në Mitrovicë 15:45 / 24.09.2018 Ka nisur ndërtimi i Parkut Botanik në Mitrovicë, i cili do të ketë një sipërfaqe prej 70 mijë metra katrorë, me lloje të ndryshme bimësh, lule dhe bimë të tjera të cilat do të ofrojnë një ambient të mirë për pushim.