"Zvarritja e emërimit të drejtorëve vështirëson shërbimet komunale"

PodujevëPostuar: 10:50 / 12.02.2018

Drejtues të OJQ “Demokracia fillon këtu” kanë kritikuar kreun komunal të Podujevës, Agim Veliu, për zvarritjen e emërimit të drejtorëve të Ekzekutivit.

Nëpërmjet një shkrimi të postuar në rrjetet sociale, drejtori ekzekutiv Shemsi Jashari, ka thënë se zvarritja e emërimit të drejtorëve po ndikon në shërbimet që qytetarët duhet t’i marrin në Administratën komunale.

Për të është shumë e çuditshme pse nuk kompletohet Ekzekutivi komunal, shkruan sot “Koha Ditore”.

Jashari ka thënë gjithashtu se zgjedhja e kryesuesit të KK-së ishte një sfidë më e madhe se sa emërimi i drejtorëve, “ku nuk duhen vota të këshilltarëve, por vetëm vullneti i shefit”.

E arsyet e kësaj zvarritjeje, sipas drejtori ekzekutiv të “Demokracia fillon këtu” i di vetëm Veliu, i cili, siç thotë Jashari, ka pushtet absolut mbi strukturën partiake të LDK-së dhe po ashtu mbi strukturat qeverisëse në nivel të Komunës së Podujevës.

Fushë KosovëKomente: 0 Fshatrat e Fushë Kosovës "të izoluara" nga bora 15:12 / 18.01.2019 Reshjet e borës që kanë rënë javëve të fundit në Kosovë dhe mos pastrimi i rrugëve, po vazhdojnë të krijojnë vështirësi për qarkullimin e banorëve në fshatrat e Fushë Kosovës.
FerizajKomente: 0 Vërejtje gjashtë kompanive për mosmirëmbajtje të rrugëve 12:04 / 18.01.2019 Drejtoria për Shërbime Publike dhe Emergjencë ka shqiptuar vërejtje me shkrim për gjashtë kompani të kontraktuara, të cilat s`kanë reaguar me kohë dhe s`janë treguar të përgjegjshme për pastrimin e borës dhe mirëmbajtjen e rrugëve.
DeçanKomente: 0 Tentoi ta vriste, dënohet me dy vjet burgim 16:20 / 18.01.2019 Departamenti për Krime të Rënda ka ka shpallur fajtor dhe e ka gjykuar me dënim me burgim në kohëzgjatje prej dy vite të pandehurin e Sh.H, në të cilin dënim i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim.