Komuna e Prishtinës dhe KEC-i me memorandum për mbështetje të adoleshentëve

PrishtinëPostuar: 10:15 / 13.09.2017

Komuna e Prishtinës ka nënshkruar të martën Memorandum Mirëkuptimi me Qendrën për Arsim të Kosovës (KEC), për mbështetje të adoleshentëve pas mësimit të rregullt. Ky projekt do të financohet nga USAID-i.

Sipas këtij Memorandumi, palët do të punojnë për themelimin e “Qendrës për karrierë dhe ndërmarrësi” në gjimnazin “Xhevdet Doda”, e cila do të shfrytëzohet për aktivitete në lidhje me edukimin për karrierë dhe ndërmarrësi dhe zhvillimin e rezultateve të të nxënit për jetën dhe punën sipas Kurrikulit të Kosovës.

Qendra do të ketë hapësira të pajisura me teknologji për arsim, mjete dhe materiale që do t’u mundësojnë nxënësve të marrin pjesë në projekte praktike, me qëllim të zhvillimit të shkathtësive dhe kompetencave relevante tek nxënësit. Kjo qendër do të jetë në dispozicion të mësimdhënësve dhe nxënësve gjatë orarit mësimor dhe po ashtu do të jetë në dispozicion për aktivitete jashtë-kurrikulare në mbrëmje dhe në fundjavë, siç është e paraparë në Kurrikulin e Kosovës.

Me këtë marrëveshje, gjithashtu është paraparë krijimi i lidhjeve në mes të shkollës dhe punëdhënësve, që do të rrisë shkathtësitë e nxënësve për punësim.

DeçanKomente: 0 Fshati pa jetë i Deçanit 10:48 / 27.05.2018 Në skaj të një livadhi bie në sy një grumbull gurësh të mbuluar nga barishte. Dikur ata gurë kanë qëndruar të renditur njëri mbi tjetrin në mure të një shtëpie.
GllogocKomente: 0 Shenjëzohen rrugët ne Komunën e Drenasit 13:08 / 27.05.2018 Komuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria e Shërbimeve Publike dhe Emergjencë, gjatë ditëve të vikendit ka filluar implementimin e projektit të shenjëzimit horizontal të rrugëve në Komunën e Drenasit.