Prishtina nis pastrimin e deponive ilegale të mbeturinave

PrishtinëPostuar: 14:46 / 12.04.2019

Drejtoria e Shërbimeve Publike, Mbrojtjes dhe Shpëtimit (DShPMSh) e Komunës së Prishtinës në bashkëpunim me Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) kanë identifikuar 141 deponi ilegale në kryeqytet.

Siç thuhet në njoftim, si rrjedhojë e këtij hulumtimi, këtë javë kanë filluar largimin sistematik të këtyre deponive, gjë që do të vazhdojë përgjatë dy muajve të ardhshëm.

"Një numër i madh i deponive të identifikuara gjenden në prona private të cilat do duhej të largoheshin nga pronarët. Njoftojmë që, për shkak të ndikimeve të ndryshme negative që kanë këto deponi, ne do i largojmë ato nëse e njëjta nuk bëhet nga vet pronarët", thuhet në njoftim.

"Njëkohësisht u bëjmë thirrje gjithë qytetarëve që të jenë të ndërgjegjshëm lidhur me hedhjen e mbeturinave të tyre. Bashkë mund ta mbajmë Prishtinën tonë të pastër!", përfundon njoftimi i Komunës së Prishtinës. /InfoKomuna/

MalishevëKomente: 0 Vazhdon mbajtja e zgjedhjeve në fshatrat e Malishevës 10:28 / 14.06.2019 Zgjedhjet në fshatrat e Komunës së Malishevës, janë duke vazhduar. Mbrëmë janë mbajtur zgjedhjet në fshatrat Pagarushë dhe Llapçevë, fshatra të cilat prej tani kanë kryesi të re dhe i kanë kryetarët e tyre, të cilët do ti përfaqësojnë...
MalishevëKomente: 0 Hapet një pikë e grumbullimit të qumështit në Malishevë 09:34 / 14.06.2019 Në fshatin Carrallukë të Komunës së Malishevës sot është hapur pika e grumbullimit të qumështit. Hapja e kësaj pike, vlerësohet të jetë shumë e rëndësishme për të gjithë fermerët e Komunës së Malishevës, pasi është...
IstogKomente: 0 Qeverisja e Istogut mes ngecjeve në shumë fusha 11:50 / 10.06.2019 Gjetjet dhe rekomandimet e Zyrës Kombëtare të Auditimit (ZKA) gjatë kontrollit të Pasqyrave Financiare Vjetore (PFV) të Komunës së Istogut vitet e kaluara, rezultojnë se nuk kanë qenë fort prioritet i qeverisjes lokale për zbatimin e tyre.