Opozita akuzon Ekzekutivin për realizim të ulët të buxhetit tremuajsh

PrizrenPostuar: 14:29 / 15.05.2019

Realizimi i buxhetit komunal të Prizrenit në tremujorin e parë të këtij viti, sipas këshilltarëve opozitarë, nuk ka qenë i kënaqshëm. Sipas tyre, shpenzimet në të gjitha kategoritë buxhetore kanë qenë më të ulëta në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Këto të dhëna, sipas opozitarëve, janë tregues për mospunën e Ekzekutivit lokal.

Në anën tjetër, zyrtarët komunalë kanë pranuar se realizimi i buxhetit në tremujorin e parë të këtij viti ka qenë më i ulët se në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, por kanë theksuar se në këtë çështje ka ndikuar miratimi me vonesë i buxhetit nga Kuvendi i Kosovës.

Zyrtarët e Ekzekutivit besojnë se realizimi i buxhetit do të stabilizohet në tremujorin aktual, shkruan sot Koha Ditore.

Zenel Ahmetaj nga Drejtoria e Financave ka pohuar se buxheti i Komunës së Prizrenit për vitin 2019 është 48 milionë euro dhe se në tremujorin e parë janë shpenzuar 7.7 milionë euro, apo 16 për qind. Ndërsa shpenzimet në tremujorin e parë të vitit 2018 kanë qenë 20 për qind apo 9.2 milionë euro nga buxheti total prej 45 milionë eurove.

PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...
PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...