Qytetarët i kanë borxh bankave 2.3 miliardë euro

Postuar: 14:19 / 24.09.2017

Ushtruesi i Detyrës së Guvernatorit në Bankën Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti ka folur për gjendjen ekonomike në vend.

Duke vënë theks të veçantë te kreditë, ai ka thënë se tash për tash nga raportet e fundit vlera e kredive në vend është 2.3 miliardë euro, që ka shënuar një rritje prej 10.1% në periudhë vjetore.

Në intervistën për Ndërtimi.info, guvernatori Mehmeti, ka thënë se raporti i fundit thotë se kreditë që merren për interes banimi janë në vlerën 158.7 milionë euro, duke shënuar një rritje 14.1% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

E gjitha kjo, sipas tij, tregon që ka besim në banka dhe ka zhvillim ekonomik, ngaqë absorbuesit më të mëdhenj të kredive në lartësinë 70% janë bizneset.

JunikKomente: 0 AAK e fiton Junikun pa balotazh 22:13 / 22.10.2017 Sipas të dhënave të prezantuara nga Demokracia në Veprim (DnV), Komuna e Junikut, nuk do të shkojë në balotazh.