Banorët e Ratkocit vazhdojnë traditën e dhënies vullnetare të gjakut

RahovecPostuar: 16:05 / 05.02.2018

Banorët e fshatit Ratkoc të Komunës së Rahovecit, për të dhjetin vit me radhë dhurojnë gjake vullnetarisht. Organizimi i dhurimit vullnetar të gjakut në këtë fshat është bërë në bashkëpunim të plotë me Qendrën e Kosovës për Transfuzionin e Gjakut në Prishtina, Këshillit Organizativ në fshatin Ratkoc dhe Drejtorisë për Punë dhe Mirëqenie Sociale.

Thirrjes për të dhuruar gjake u janë përgjigjur shumë qytetarë dhe zyrtar të institucioneve lokale përfshi këtu edhe Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi dhe zyrtar tjerë të qeverisë Komunale të Rahovecit.

Koordinatori i Këshillit Organizativ për organizimin e 5 shkurtit, Shani Hoti ka thënë se numri i dhuruesve vullnetar të gjakut në vitin 2017 ka qenë 250, dhe duke u bazuar në organizimin e këtij viti ne parashikojmë që ky numër të jetë më i madh se sa vitin e kaluar. /InfoKomuna/
 

PrishtinëKomente: 0 Vetëvendosje kërkon shkarkimin e bordit të Stacionit të Autobusëve 17:11 / 18.10.2018 Lëvizja Vetëvendosje përmes një konference për media sot ka paraqitur keqpërdorimet që janë gjetur nga auditori i përgjithshëm për ndërmarrjen komunale “Stacioni i Autobusëve” dhe Trafikun Urban në Prishtinë, duke kërkuar nga kryetari i Prishtinës,...
FerizajKomente: 0 Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj 10:59 / 18.10.2018 Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.
PejëKomente: 0 Peja prej 4 muajsh pa inxhinier komunikacioni 11:21 / 18.10.2018 Drejtoria e Shërbimeve Publike e Pejës prej gjysmë viti ka mbetur pa inxhinier komunikacioni. Mungesa e tij vërehet edhe nëpër rrugët e qytetit, në të cilat në disa vende ka mospërputhje mes sinjalizimeve vertikale dhe horizontale të shënuara nga operatori.