Shtime, stërvitje shkollore për vetëdijesim dhe mbrojtje nga termetet

ShtimePostuar: 12:26 / 13.05.2019

Me qëllim të zvogëlimit të rreziqeve nga termetet, Agjencia e Menaxhimit Emergjent e përkrahur nga Ministria e Brendshme për Emergjenca (AFAD) e Republikës së Turqisë, ka bërë stërvitjen shkollore me simulator të improvizuar në një kamion në Komunën e Shtimes.

Përmes këtij aktivieti, u bë stërvitja praktike e nxënësve me simulator, që kishte për synim sensibilizimin, njohjen dhe përgatitjen e nxënësve se si duhet të sillen dhe të mbrohen në rastet e tërmeteve.

Ky aktivitet është organizuar në oborrin e Shkollës së Mesme të Ulët “Emin Duraku” në Shtime, ku ishin të pranishëm: drejtori i Shërbimeve Publike, Halil Halili, drejtori i Arsimit, Mensur Neziri, drejtori i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Labinot Beqa, drejtori i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Lumni Amrushi, përfaqësuesi i policisë së Shtimes, rreshteri Nexhmedin Ahmeti, komandanti i Njësitit Profesional për Zjarrfikje dhe Shpëtim (NjPZSH), Bajram Gashi, përgjegjësi për Siguri dhe Emergjencë, Skënder Dauti, drejtori i shkollës nikoqire, Labinot Rexhaj dhe zyrtarë të tjerë. /InfoKomuna/

PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...
PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...