S’ka ndërhyrje të politikës, KQZ-ja po e zbaton ligjin

Postuar: 09:13 / 13.09.2017

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Valdete Daka, ka bërë me dije se 86 kandidatëve u është mohuar e drejta të kandidojnë në zgjedhjet lokale të 22 tetorit për shkak se kanë aktgjykime të plotfuqishme në tre vjetët e fundit.

Ajo ka thënë se KQZ-ja e ka obligim ligjor ta bëjë decertifikimin e kandidatëve që kanë probleme me ligjin. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Daka ka thënë se në këtë proces nuk ka ndërhyrje të politikës dhe se KQZ-ja është duke e zbatuar vetëm ligjin.

Ajo ka treguar se KQZ-ja ka ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme që zgjedhjet e 22 tetorit të jenë demokratike.

Daka u ka bërë thirrje subjekteve politike që gjatë fushatës zgjedhore të mos përdorin gjuhë denigruese, por të bëjnë fushatë mbi bazën e programeve.

FerizajKomente: 0 Askush në Ferizaj nuk po i do afër varrezat 12:37 / 19.05.2018 Dhjetëra banorë të Fshatit të Vjetër të komunës së Ferizajt kanë protestuar para komunës, duke e kundërshtuar propozim-vendimin e komunës për ridestinimin e parcelës së varrezave të qytetit nga fshati Balaj në fshatin e Vjetër.
KaçanikKomente: 0 Diskutohet projektligji për mbrojtjen e fëmijëve në Kaçanik 12:28 / 18.05.2018 Përmes një tryeze diskutimi në Kaçanik sot është diskutuar projektligji për mbrojtjen e fëmijëve. Kjo tryezë është organizuar nga Qendra e Trajnimeve dhe Burimeve për Avokim (ATRC) dhe Save the Children dhe me Rrjetin e OJQ-ve Avonet si dhe me Komunën e Kaçanikut.
GllogocKomente: 0 Handikosit në Drenas përfiton mjete për persona në nevojë 16:54 / 16.05.2018 Handikosi në Drenas është pajisur me 17 karroca ndihmëse (shëtitore) lëvizëse për persona me aftësi të kufizuara të dhuruar nga donatorët, Daut Salihu nga Gjilani me vendqëndrim në Holandë dhe Burim Hajrizi nga Mitrovica me vendqëndrim po ashtu ne Holandë.