Nis fushata e korrje-shirjeve në Skenderaj

SkënderajPostuar: 11:33 / 11.07.2019

Në territorin e komunës së Skenderaj ka filluar fushata e korrje-shirjeve, në të cilën po marrin pjesë rreth 100 autokombajna.

Drejtori për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Sokol Sallahu, ka njoftuar se në fillim të kësaj jave është mbajtur një takim informues me kombajnerët, ku është diskutuar për përgatitjet e fillimit të fushatës së korrje-shirjeve dhe realizimin e këtij procesi.

Sipas drejtorit Sallahu, çmimi i propozuar nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, për një hektar është 100 euro.

Ndryshe, fushata e korrje-shirjeve është duke u zhvilluar normalisht, ku të mbjellat e sivjetme janë; rreth 6 mijë hektarë me grurë, rreth 250 hektarë me elb dhe 120 hektarë thekër. /InfoKomuna/

GjilanKomente: 0 120 mijë euro për studimin e fizibilitetit për pesë projekte në Gjilan 10:34 / 22.07.2019 Pushteti komunal i Gjilanit ka ndarë 120 mijë euro për realizim të studimeve të fizibilitetit për pesë projekte komunale. Njëri ndër projektet zhvillimore, për të cilin do të realizohet studimi i fizibilitetit , është projekti i shpërndarjes së gazit natyror të...
SkënderajKomente: 0 Hapet Panairi i veshjeve tradicionale në Skenderaj 13:32 / 22.07.2019 Në Sheshin “Adem Jashari” në Skenderaj sot është hapur Panairi i veshjeve tradicionale, i organizuar nga Shoqata “Drugëza” dhe nën patronatin e kryetarit të Komunës, Bekim Jashari.