Tri fshatra të Istogut Lindor kërkojnë ndërtimin e ujësjellësit

IstogPostuar: 09:48 / 12.09.2017

Kërrnina, Syrigana dhe Padalishta, janë tri fshatrat e vetme, në mesin e 45 fshatrave të Komunës së Istogut që ende nuk kanë rrjet të ujësjellësit.

Kërkesat e banorëve të këtyre tri fshatrave kanë qenë të vazhdueshme për nevojën e ndërtimit të rrjetit të ujësjellësit, shkruan sot “Koha Ditore”.

Sipas autoriteteve komunale ka qenë kostoja e projektit që deri tashti nuk është realizuar. Shtrirjen e ujësjellësit edhe në këto tri fshatra, e gjithashtu edhe rehabilitimin e ujësjellësit ekzistues në këtë pjesë lindore të Komunës së Istogut, Komuna synon ta bëjë me një kredi milionëshe, bazuar në marrëveshjen e nënshkruar midis Republikës së Kosovës dhe Republikës së Austrisë, në korrik të vitit 2012, për lejimin e kredive të buta për institucionet e Kosovës në kuadër të programit “soft loan”.

Komunës së Istogut i është miratuar marrja e kredisë së butë për realizmin e projektit për ndërtimin e ujësjellësit në pjesën lindore të Komunës së Istogut, në vlerë prej 5 milionë e 94 mijë euro. Për këtë kredi, para disa ditësh është bërë edhe nënshkrimi i marrëveshjes.

DeçanKomente: 0 Fshati pa jetë i Deçanit 10:48 / 27.05.2018 Në skaj të një livadhi bie në sy një grumbull gurësh të mbuluar nga barishte. Dikur ata gurë kanë qëndruar të renditur njëri mbi tjetrin në mure të një shtëpie.
PrishtinëKomente: 0 Plaçkitet një barnatore në Prishtinë 10:57 / 27.05.2018 Një person ka raportuar mbrëmë se dy persona të panjohur kanë plaçkitur në barnatoren e tij, me lokacion në Prishtinë.
GllogocKomente: 0 Shenjëzohen rrugët ne Komunën e Drenasit 13:08 / 27.05.2018 Komuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria e Shërbimeve Publike dhe Emergjencë, gjatë ditëve të vikendit ka filluar implementimin e projektit të shenjëzimit horizontal të rrugëve në Komunën e Drenasit.