Ujërat e zeza të Kamenicës dëmtojnë tokat bujqësore të Bujanocit

KamenicëPostuar: 10:08 / 22.02.2019

Komuna e Kamenicës dhe ajo e Ranillugut do të tentojnë që zgjidhjen e problemit të ujërave të zeza ta bëjnë bashkërisht.

Kreu i Kamenicës e ka parë si domosdoshmëri zgjidhjen e këtij problemi, duke bërë të ditur se tashmë kanë pranuar ankesë nga Komuna e Bujanocit, në territorin e së cilës derdhen një pjesë e ujërave të zeza, shkruan sot Koha Ditore.

Ai dhe homologu i Ranillugut janë pajtuar që të bashkëpunojnë me qëllim që të rehabilitohet sistemi i rrjetit të kanalizimit. Financimi i projektit për ndërtimin e impiantit dhe të kolektorëve në këto dy komuna vlerësohet se kap një kosto 15-16 milionë euro.

Mirëpo kjo shumë financiare që duhet të shpenzohet nuk mund të përballohet nga buxheti komunal i Kamenicës dhe as nga buxheti i Ranillugut. Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, ka thënë se do të angazhohen që për projektin të kërkojnë ndihmë nga donatorët e jashtëm.

GjilanKomente: 0 Gjilani kërkon nga ATK-ja dhe Policia lirimin e hapësirave komunale 10:44 / 17.06.2019 Qeverisja komunale e Gjilanit është duke kërkuar nga institucionet e tjera që t’ia lirojnë hapësirat komunale, të cilat i shfrytëzojnë për nevoja të tyre, meqë Komuna tashmë ka bërë plane në ato hapësira të realizojë implementimin e projekteve...
MalishevëKomente: 0 Nis mbajtja e zgjedhjeve në fshatrat e Malishevës 09:33 / 11.06.2019 Bazuar në vendimin e Kuvendit të Komunës së Malishevës, për organizmin dhe mbajtjen e zgjedhjeve në fshatrat dhe vendbanimet e Komunës së Malishevës, prej mbrëmë ka filluar mbajtja e zgjedhjeve në fshatra. Mbrëmë janë mbajtur zgjedhjet në fshatrat Maxharrë dhe...
MalishevëKomente: 0 Hapet një pikë e grumbullimit të qumështit në Malishevë 09:34 / 14.06.2019 Në fshatin Carrallukë të Komunës së Malishevës sot është hapur pika e grumbullimit të qumështit. Hapja e kësaj pike, vlerësohet të jetë shumë e rëndësishme për të gjithë fermerët e Komunës së Malishevës, pasi është...