Vizitorët e Brezovicës paguajnë taksa pa kuponë fiskalë

DragashPostuar: 10:03 / 09.01.2018

Ministria e Mjedisit dhe e Planifikimit Hapësinor dy ditë ma parë ka vendosur laurën në hyrje të Qendrës së skijimit, teksa pagesa po bëhet pa kuponë fiskalë.

Për një person pagesa është 1 euro, për vetura 2 euro, teksa për autobusë 5 euro. Beqir Fejzullahu, ish- nënkryetar i Komunës së Shtërpcës, ka thënë se gjatë 3 vjetëve të fundit qytetarët e Kosovës e kanë vizituar këtë qendër pa ndonjë taksë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Ndërkaq në të kaluarën nga parkimi i kësaj qendre turistike brenda vitit janë arkëtuar rreth 30 mijë euro si të hyra vetjake të Komunës.

“Deri tashti ka funksionuar kjo qendër pa ndonjë pagesë, andaj për 3 vjet me radhë si komunë patëm marrë lëvdata nga qytetarët për këto lehtësi. Mirëpo, vendosja e laurës në hyrje të Qendrës turistike është vendim i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, të cilët e kanë vlerësuar se kështu duhet të funksionojë”, ka thënë shkurt Fejzullahu.

Nga ana tjetër, megjithëse ka tentuar, KD-ja gjatë së hënës nuk ka mundur të merrte një deklaratë rreth kësaj çështjeje nga zyrtarët e MMPH-së.

DragashKomente: 0 Nënkryetari i komuniteteve zgjidhet jashtëligjshëm 12:09 / 23.01.2018 Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal ka vlerësuar se vendimi i Kuvendit të Komunës së Dragashit për zgjedhjen e nënkryetarit të Komunës për komunitete është në kundërshtim me legjislacionin në fuqi.
MalishevëKomente: 0 Nënkryetari Berisha premton përkrahje për aktivitetet rinore 11:33 / 23.01.2018 Nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha dhe drejtoresha e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Blerta Krasniqi, sot kanë pritur në një takim pune, kryetarin e Qendrës Rinore në Malishevë, Amrush Helshani dhe aktivistë të tjerë, të cilëve ju...