Takim urgjent dhe i mbyllur në Zveçan, shqiptarët bojkotojnë takimin

ZveçanPostuar: 11:39 / 07.10.2016

Ka filluar sot në Zveçan një takim urgjent i përfaqësuesve të katër komunave veriore, me të vetmen pikë të rendit të ditës “situata e përgjithshme politike dhe e sigurisë në veri”, ndërsa, shkas i këtij takimi është projektligji për Trepçën që do të diskutohet sot në Kuvendin e Kosovës.

Takimi po mbahet pa prezencën e mediave, ndërsa, pritet të kundërshtohen vendimet e Kuvendit dhe Qeverisë së Kosovës rreth projektligjii për Trepçën.

Asamblistët shqiptarë të Kuvendit Komunal të veriut të Mitrovicës nuk janë duke marrë pjesë në këtë takim.Florent Azemi, ka bërë të ditur për KosovaPress se anëtarët e Kuvendit Komunal të veriut të Mitrovicës nga PDK-ja, kanë refuzuar kërkesën e këtij Kuvendi për pjesëmarrjen në këtë takim. 

Sipas tij, një takim i tillë është joligjor i panevojshëm, dhe një provokim ndaj shtetit të Kosovës dhe vetë përfaqësuesve shqiptarë të veriut.

‘Nuk marrim pjesë në  një takim ku pritet të kundërshtohen vendimet e Kuvendit dhe të Qeverise së Republikës së Kosovës. Ne konsiderojmë këtë takim si jo ligjor dhe të panevojshem.

Njëkohësisht edhe si një provokim politik dhe juridik ndaj Republikës dhe neve si përfaqësues të shqiptarëve të veriut”, ka thënë Azemi.

PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës fiton një rast për mashtrim në Apel 13:13 / 18.05.2018 Gjykata Themelore në Prishtinë ka shpallur publikisht aktgjykimin kundër të akuzuarve K.B dhe “H.P” person juridik me përfaqësues SH.H, për shkak të veprave penale mashtrimi dhe mashtrimi i blerësve.
FerizajKomente: 0 Inspektorati mbyll 4 lokale në Ferizaj 17:00 / 17.05.2018 Inspektorati Komunal i Ferizajt sot ka zhvilluar një aksion në disa lokale në qendër të qytetit, gjegjësisht në zonën përballë shkollës fillore mesme të ulët “Tefik Çanga” për të inspektuar kushtet higjieno-sanitare, dokumentin e pëlqimeve si dhe...
RahovecKomente: 0 Mbahet Testi i Arritshmërisë në Rahovec 13:54 / 18.05.2018 Drejtori i Drejtorisë Komunale të Arsimit në Rahovec, Avni Morina i shoqëruar nga kryesuesi i Kuvendit të Komunës së Rahovecit, Afrim Dina me rastin e mbajtjes së Testit të Arritshmërisë për klasat e nënta, kanë vizituar tri qendra (shkolla), SHML “Selajdin...
KlinëKomente: 0 Klina realizon katër projekte me mjetet e DEMOS-it 09:58 / 16.05.2018 Komuna e Klinës sivjet është shpërblyer nga programi DEMOS i organizatës zvicerane “HELVETAS-Swiss Intercooperation”, për performancën e treguar më 2016, me 75 mijë euro.