MitrovicëKomente: 0 Po fillon një epokë e re për "Trepçën" 09:21 / 14.10.2016 Drejtori i Ndërmarrjes “Trepça”, Ahmet Tmava, ka thënë se me miratimin e ligjit për këtë kombinat do të fillojë një epokë e re e zhvillimit.
Komente: 0 Murati: ‘Trepça’ shpëtoi nga falimentimi 12:15 / 08.10.2016 Ministri i Diasporës, Valon Murati, ka shprehur se ishte i domosdoshëm të miratohej ligji për ta shpëtuar “Trepçën” nga falimentimi. Sipas tij, pas miratimit të ligjit është radha e përdorimit të këtij burimi për zhvillimin e vendit.
Komente: 0 Trepça si barrë apo si pasuri 11:35 / 06.10.2016 Trepça dikur ka bartur barrën kryesore të ekonomisë së Kosovës, ndërsa sot ajo është bërë një barrë për qeverinë e Kosovës. Për më shumë se 17 vjet, institucionet që kanë qeverisur me Kosovën nuk kanë arritur të ringjallin...
Komente: 0 Pse hesht shkenca dhe diplomacia kulturore e Kosovës? 14:31 / 26.09.2016 Propaganda e zezë që e ka vënë nën funksion Serbia karshi Kosovës, është e ngjashme me propagandën e Hitlerit, të orkestruar nga Joseph Goebbels, fushatë nga e cila doli populli gjerman i indoktrinuar me teori të rreme raciale mbi dominim dhe nënshtrim të popujve tjerë.
Komente: 0 Pushime që na lodhin 10:49 / 14.07.2016 Është koha për pushim. Pas një viti të gjatë pune dhe lodhjeje, shqiptarët kanë filluar të shkojnë drejt plazheve brenda dhe jashtë vendit për të pushuar.
Komente: 0 Çfarë po ndodh me Ferronikelin? 09:35 / 04.07.2016 Në fillim të këtij shkrimi dua t’i rikujtoj publikut një pjesë të shkurtër nga diskursi i debatit “ferronikel” gjatë këtyr 32 viteve të jetës së tij.
Komente: 0 Trishtimi i një maturanteje! 16:41 / 19.06.2016 Sot ishte një ndër ditët më të këqija dhe më stresuese në jetën time, një ndër ditët që gjithmonë do të kujtohet në mendjen time dhe që do të lë shumë gjurmë në jetën time dhe shumë maturantëve të tjerë.
Komente: 0 Tronditja e themeleve të patundshmërisë në Kosovë 15:20 / 05.06.2016 Javët e fundit kam qenë duke menduar për të ndërruar banesën e marrë qira dhe me këtë rast analizova tregun e patundshmërisë ku më ra në sy menjëherë një rënie e ndjeshme e çmimeve krahasuar me dy vite më parë kur e bëra të njëjtin...
Komente: 0 Ndryshimi i mendësisë urbane 09:44 / 03.06.2016 Për atë se pushtetarët aktual të dy niveleve janë të detyruar të caktojnë lokacione për objekte apo komplekse të ndryshme urbane sipas kërkesave reale, jemi mësuar në vitet e fundit, në vend se ato përmbajtje të ishin të parapara në Dokumente Hapësinore...
Komente: 0 Sa vende pune po krijon ekonomia e Kosovës? 15:50 / 17.05.2016 Kosova ende ballafaqohet me shifra të pasakta të punësimit, e kjo e vështirëson matjen reale të ekonomisë së Kosovës në ndikimin e punësimit.
Komente: 0 Fundi i ikjeve ilegale 13:14 / 15.05.2016 Nëse nuk do të ketë përmirësim të gjendjes ekonomike e sociale, kosovarët do të vazhdojnë të ikin për në vendet e BE-së edhe pas liberalizimit të vizave. Ikjet tani do të jenë të lehta, pa frikë e rreziqe.