Fillojnë përgatitjet për Maratonën e Tiranës

Postuar: 11:47 / 12.09.2017

Kur kanë mbetur më pak se 40 ditë nga Maratona e Tiranës, çdo të martë dhe të premte të gjithë të apasionuarit pas vrapimit do të kenë mundësi që të nisin trajnimin në pistën e vrapimit në Kodrave të Liqenit Artificial.

Ndërmarrjet e Bashkisë së Tiranës kanë nisur menjëherë punën për riparimin e pistës së vrapimit e cila do të ndihmojë jo vetëm ata që do të bëhen pjesë e Maratonës, por njëkohësisht edhe mijëra qytetarëve të cilët preferojnë vrapin në natyrë për një jetë më të shëndetshme.

“Kolegët tanë riparuan pistën e vrapit te liqeni. Tag shokun/shoqen dhe nis stërvitjen për Maratonën e Tiranës çdo të martë dhe të premte më një trajner profesionist. Forca”, shkruan Veliaj në Facebook teksa ka postuar disa foto nga puna intensive për riparimin e pistës së vrapimit.

Bashkia e Tiranës në bashkëpunim dhe me Federatën Shqiptare të Atletikës kanë hapur regjistrimet për të gjithë qytetarët të cilët dëshirojnë që të bëhen pjesë e kësaj gare që do të zhvillohet më 15 tetor.

Maratona është konceptuar e ndarë në disa kategori, duke i dhënë mundësi gjithkujt që të sfidojë vetveten dhe të përcjellë tek të tjerët mesazhin për një jetë të shëndetshme përmes sportit.

Maratona e Tiranës ka certifikuar itinerarin e saj të ri nga Association of International Marathon and Distance Race dhe është bërë pjesë e shtëpisë botërore të atletikës International Association of Athletics Federations.

Komente: 0 Uji në Tiranë, çmimi më i ulët në 12 qarqe 12:23 / 16.11.2017 Me çmimet aktuale në Tiranë, 30 metra/kub të konsumuar për një muaj kushtojnë 2140 lekë. Këtu futet çmimi i ujit, tarifa e largimit, tarifa e shërbimit mujor dhe tatimi mbi vlerën e shtuar.
Komente: 0 Veliaj: Në fillim të 2018 nis rehabilitimi i Kopshtit Zoologjik 14:00 / 16.11.2017 Deri pak javë më parë, lagjja në krah të Kopshtit Zoologjik ishte pjesë e Tiranës si zonë, por zor se mund të quhej qytet nga mungesa e madhe e infrastrukturës urbane. Ujërat e bardha që qarkullonin në gjendje të lirë, pluhuri në verë dhe balta në dimër,...
Komente: 0 Shqipëria ashpërson masat për ata që përdorin celularin në timon 14:37 / 19.11.2017 Duke folur për mediat në kuadër të fillimit të Javës së Sigurisë Rrugore, Drejtori i Policisë Rrugore të Shqipërisë, Mitat Tola, deklaroi se po ndërmerren masa që synojnë uljen e numri të aksidenteve rrugore dhe rritjen e sigurisë.