Komuna e Koçanit shkurton shpenzimet për udhëtime

Postuar: 12:09 / 11.01.2018

Kryetari i Komunës së Koçanit ka ndërmarrë hapa në drejtim që të shkurtohen shpenzimet jo produktive të buxhetit të komunës

“ I shkurtuam shepnzimet për reprezantacion, shpenzimet për udhëtime, gjithashtu në buxhetin e komunës janë shkurtuar edhe mjetet për IT- teknologji, gjegjësisht për kompjuterë të ri. Praktikën që çdo vit të investojmë 20 mijë euro për kompjuter këtë vit nuk do të jetë kështu, gjithashtu jemi në kërkim që të gjejmë edhe zgjidhje të tjera për të ruajtur mjetet e Buxhetit” u shprehë Nikolço Ilijev, kryetar i Komunës së Koçanit.

Përveç shkurtimit të shpenzimeve të cilat janë të parapara vetqeverisja lokale krijoi mundësi që qytetarët të kenë beneficione më të mëdha nga puna e tyre, transmeton Zhurnal.

“Firmat të cilat punojnë projekte dhe të cilat marrin para nga buxheti i komunës, në fund duhet të sigurojnë ndonjë përfitim, e rendit është që një pjesë, nuk dua të them përqindje, ta kthejnë tek qytetarët, jo në formë të parave, por si donacione për projekte të ndryshme që do të jenë në interes të qytetarëve”.

Kjo praktikë e komunës vetëm se është  zbatuar në praktikë.

Komente: 0 Kukës-Morinë, dublimi i urave përfundon brenda këtij viti 11:19 / 09.10.2018 Duket se shumë shpejt punimet në Rrugën e Kombit do të përfundojnë. Brenda këtij viti përfundon ndërtimi i të 7-të urave dubluese me të gjitha elementët e sigurisë, në segmentin Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit.
Komente: 0 Nga Bulqiza në Finiq, gati planet zhvillimore për 16 bashki 17:00 / 15.10.2018 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, me mbështetjen e buxhetit të shtetit për periudhën 2018 – 2019, ka siguruar fondet e nevojshme për hartimin e Planeve të Përgjithshme Vendore për të 16 bashkitë e mbetura, duke plotësuar kështu paketën e 61 bashkive me Plane...
Komente: 0 Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës 11:23 / 09.10.2018 Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik.