Nisin “Orët e Gjelbra” për fëmijët e Tiranës

Postuar: 10:55 / 25.04.2018

Fëmijët e kryeqytetit çdo ditë e më shumë po rritem me dashurinë për natyrën, për t’u rritur si qytetarë të përgjegjshëm e gjithmonë e më të informuar.

Kështu, Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit, mirëpret çdo javë klasa të ndryshme për orë mësimore mbi natyrën, ambientin, ekosistemet dhe florën e faunën në parqet e Tiranës.

Nxënës të shkollave 9 – vjeçare i bashkohen aktiviteteve mjedisore në natyrë me tematikë edukativo – didaktike ku mësojnë teknika të thjeshta të mbjelljes së bimëve dhe drurëve, zbukurimin e mjediseve me bimë dekorative si dhe shartimin e drurëve frutorë.

Ditën e sotme kanë nisur “Orët e Gjelbra” në Parkun e Madh të Liqenit Artificial. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ka thënë se mendja e shëndetshme dhe trupi i shëndetshëm ka nisur më zhvillimin e kësaj veprimtarie edukative.

“Mendja e shëndetshme dhe trupi i shëndetshëm nisin me “Orët e Gjelbra” në Park, shkruan ATSH.

Bashkë me Gaqo Bushaka dhe Prof.Ilia Lëngu, mëngjesi i sotëm na gjeti duke lexuar e mësuar në natyrë.  Kaq i lumtur me brezin e ri që po rrit Tirana”, thotë Veliaj. 

Komente: 0 Kukës-Morinë, dublimi i urave përfundon brenda këtij viti 11:19 / 09.10.2018 Duket se shumë shpejt punimet në Rrugën e Kombit do të përfundojnë. Brenda këtij viti përfundon ndërtimi i të 7-të urave dubluese me të gjitha elementët e sigurisë, në segmentin Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit.
Komente: 0 Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës 11:23 / 09.10.2018 Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik.
Komente: 0 Nga Bulqiza në Finiq, gati planet zhvillimore për 16 bashki 17:00 / 15.10.2018 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, me mbështetjen e buxhetit të shtetit për periudhën 2018 – 2019, ka siguruar fondet e nevojshme për hartimin e Planeve të Përgjithshme Vendore për të 16 bashkitë e mbetura, duke plotësuar kështu paketën e 61 bashkive me Plane...