Pastrohen segmentet lumore në qarkun e Gjirokastrës

Postuar: 11:00 / 20.04.2018

Aksioni për pastrimin e segmenteve lumore ka hyrë në ditën e katër të tij, në qarkun e Gjirokastrës në jug të vendit.

Prefekti i qarkut Gjirokastër, Astrit Aliaj, tha për ATSh-në se aksioni përpastrimin e mjedisit nga mbetjet përgjatë segmenteve lumore ështëpërshirë në të gjitha bashkitë e qarkut Gjirokastër.

Në urën e Kordhocës është punuar nga forcat e Detashmentit të MbrojtjesRajonale dhe njësia administrative Cepo për pastrimin e rreth 25 tonmbetjeve.

Në Bashkinë Dropull aksioni për pastrimin e territorit nga mbetjet,është shtrirë në zonën e Derviçianit, kufiri me Bashkinë Gjirokastër dhe në segmentin Derviçian – Ura e Goranxise.
Vetëm gjatë këtyre tre ditëve në zonën e Goranxisë të Bashkisë Dropull janë pastruar 7 ton mbetje, thotë Aliaj.

Sipas tij, aksioni po vijon në Bashkinë Libohovë, ku deri tani me forcatë përqëndruara njerëzish dhe mjetesh është pastruar zona e Urës sëXhajit, duke larguar rreth 10 ton mbetje.

 

Komente: 0 Kukës-Morinë, dublimi i urave përfundon brenda këtij viti 11:19 / 09.10.2018 Duket se shumë shpejt punimet në Rrugën e Kombit do të përfundojnë. Brenda këtij viti përfundon ndërtimi i të 7-të urave dubluese me të gjitha elementët e sigurisë, në segmentin Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit.
Komente: 0 Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës 11:23 / 09.10.2018 Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik.
Komente: 0 Nga Bulqiza në Finiq, gati planet zhvillimore për 16 bashki 17:00 / 15.10.2018 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, me mbështetjen e buxhetit të shtetit për periudhën 2018 – 2019, ka siguruar fondet e nevojshme për hartimin e Planeve të Përgjithshme Vendore për të 16 bashkitë e mbetura, duke plotësuar kështu paketën e 61 bashkive me Plane...