Projekte transformuese për Tiranën

Postuar: 12:00 / 21.12.2017

Në 3 vitet e fundit Tirana është transformuar, ndërsa janë mbyllur me sukses disa nga projektet e mëdha për zhvillimin e kryeqytetit.

Në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Tiranës, Kryetari i Bashkisë Erion Veliaj bëri një bilanc të arritjeve në 3 vitet e fundit, ndërsa u ndal edhe te prioritetet e bashkisë për vitin e ardhshëm.

Viti 2017 ishte një vit suksesi për Tiranën, ndërsa në vitin 2018 parashikohet që turizmi të njohë një boom të vërtetë, raporton ATSH.

“Pazari i Ri nga gropë septike është shndërruar në një zonë fantastike. Po ashtu edhe Sheshi Skënderbej në një hapësirë festive fantastike”, tha Veliaj.

Ai theksoi se së shpejti do të nisë transformimi i Piramidës, ndërsa në muajin janar do të hapet edhe segmenti i ri i Bulevardit të ri.

“Kemi filluar mbjelljen e pemëve buzë lumit të Tiranës, projekt që jo vetëm do ta mbrojë nga përmbytja zonën, por do ta shndërrojë bregun e lumit në një pyll të vërtetë. Ndërkohë vijon puna për transformimin e parkut të liqenit”, tha Veliaj. /InfoKomuna/

Komente: 0 Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës 11:23 / 09.10.2018 Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik.
Komente: 0 Kukës-Morinë, dublimi i urave përfundon brenda këtij viti 11:19 / 09.10.2018 Duket se shumë shpejt punimet në Rrugën e Kombit do të përfundojnë. Brenda këtij viti përfundon ndërtimi i të 7-të urave dubluese me të gjitha elementët e sigurisë, në segmentin Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit.
Komente: 0 Nga Bulqiza në Finiq, gati planet zhvillimore për 16 bashki 17:00 / 15.10.2018 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, me mbështetjen e buxhetit të shtetit për periudhën 2018 – 2019, ka siguruar fondet e nevojshme për hartimin e Planeve të Përgjithshme Vendore për të 16 bashkitë e mbetura, duke plotësuar kështu paketën e 61 bashkive me Plane...