Të hënën nis fushata zgjedhore në Maqedoni

Postuar: 11:16 / 22.09.2021

Pasi Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) ka përcaktuar renditjen e pjesëmarrësve në zgjedhjet lokale në fletëvotim, Lista e Vetëm e kandidatëve duhet të publikohet më së voni deri në mesnatën e së enjtes (23 shtator).

Renditja e kandidatëve në fletëvotim u hodh me short dje në një seancë të KSHZ-së, dhe për shkak të situatës aktuale me Covid-19, përfaqësuesit e partive politike, koalicionet dhe grupet e votuesve nuk ishin të pranishëm.

Partitë veprojnë në mënyrë të pavarur ose në koalicione në varësi të komunave dhe marrëveshjeve të arritura reciproke. Nga partitë kryesore, në Listën e Vetëm të Kandidatëve, Bashkimi Demokratik për Integrim është Nr. 3, Aleanca për Shqiptarët Nr.5, VMRO-DPMNE dhe Koalicioni 7, Lidhja Social Demokratike e Maqedonisë 9, Alternativ 10, Partia Demokratike Shqiptare 11, BESA 16.

Lista përfshin gjithashtu parti më të vogla, koalicione dhe për herë të parë në këto zgjedhje ka një numër të madh të kandidatëve të pavarur.

Afati për paraqitjen e kërkesave për vëzhgimin e zgjedhjeve është ende në përfundim. Të gjithë të interesuarit mund të aplikojnë deri më 6 tetor.

Derisa KSHZ po përgatitet për zgjedhjet e ardhshme, partitë do të fillojnë fushatën zgjedhore të hënën, e cila do të zgjasë deri më 15 tetor. Gjatë kësaj periudhe, ata do t’u prezantojnë qytetarëve programin e tyre zgjedhor për katër vitet e ardhshme.
Komente: 0 Dita e fundit e fushatës për zgjedhjet lokale 2021 në Maqedoni 09:32 / 15.10.2021 Në prag të ditës së sotme të fundit të fushatës parazgjedhore për Zgjedhjet lokale më 17 tetor, partitë i vazhduan aktivitetet me takime me qytetarët duke premtuar, siç theksuan, projekte të qëndrueshme sipas situatave reale, duke theksuar se zgjedhjet janë me...