Tirana bashkëpunim me bashkinë e Vjenës në fushën e transportit dhe infrastrukturës

Postuar: 14:48 / 05.09.2017

Bashkia e Tiranës dhe ajo e Vienës po e rrisin edhe më tej bashkëpunimin mes tyre në fusha konkrete, që kanë të bëjnë me zhvillimin urban dhe menaxhimin e qyteteve.

Pas vizitës së para pak javëve të kryebashkiakut të Vienës, Michael Häupl, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, priti në një vizitë zyrtare një delegacion të kryesuar nga Drejtoresha e Përgjithshme e planifikimit urban, zhvillimit dhe ndërtimit të qytetit të Vienës, Brigitte Jilka, me të cilin u diskutuan çështje me rëndësi të përbashkët në fusha të ndryshme, si zhvillimi urban, çështjet e transportit, si dhe të përmirësimit të shërbimeve.

Kryebashkiaku Veliaj e vlerësoi si tepër të rëndësishëm bashkëpunimin mes dy bashkive për shkëmbimin e eksperiencave më të mira në fusha të ndryshme, e veçanërisht të ideve inovatore për menaxhimin e qyteteve.

“Unë besoj se, detyra jonë, pavarësisht se jemi qyteti më i mirë në Shqipëri, është që të bëhemi akoma më të mirë. Prej vitesh, Viena renditet si një nga qytetet më të jetueshëm në botë. Ndaj, besoj se duke bashkëpunuar me menaxherët e qytetit të Vjenës në të gjitha fushat, duke filluar nga transporti publik, te përpunimi i mbetjeve, infrastruktura, kultura, urbanistika, mund të mësojmë nga më të mirët, të sigurohemi që jo vetëm nuk bëjmë gabimet që të tjerët mund t’i kenë bërë përpara nesh, por të shijojmë idetë më inovatore për menaxhimin e Tiranës”, theksoi Veliaj.

Ai u shpreh i kënaqur që për herë të parë, pas takimit midis dy kryetarëve, tashmë skuadra e menaxherëve të qytetit të Tiranës dhe të Vienës po bashkëpunojnë edhe në nivel teknik për të trajtuar çështje të ndryshme.

“Marrëdhënia jonë me Vienën është një marrëdhënie reale, ku njerëzit që kemi në krye të punëve më të rëndësishme, të qyteteve respektive, në një farë mënyre po bashkëpunojnë për t’i bërë qytetet tona akoma edhe më të mira”, u shpreh ai.

Komente: 0 Tiranë: 90 mln euro për hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas 12:57 / 17.01.2018 Ministria e Transporteve ka vendosur të rikthejë stacionin e trenit në Tiranë, pasi zhvendosja e tij në Kashar ka ulur në mënyrë dramatike numrin e udhëtarëve. Projekti është pjesë e hekurudhës Durrës-Tiranë.
Komente: 0 "The Telegraph": Tirana mes 10 qyteteve më me diell në Evropë 16:20 / 16.01.2018 Ndërkohë që dielli bëhet më i dëshiruar për shkak të mungesës së tij gjatë muajve të dimrit, normalisht do të kërkoni një vend me më shumë ndriçim, shkruan e përditshmja britanike “The Telegraph” në një artikull ku rendit 10...
Komente: 0 Komunat e Pollogut përfitojnë tri projekte të huaja 10:28 / 17.01.2018 ​Përfaqësues të një kompanie Amerikano-Gjermane, “ITM Power Group” përpara kryetarëve dhe përfaqësuesve të komunave të Pollogut, në ambientet e Komunës së Zhelinës kanë prezantuar tre projekte të rëndësishme për komunat...
Komente: 0 Elbasan, shembja e rrugës izoloi zonën e malit Labinot 15:56 / 22.01.2018 Rruga që lidh malin Labinotin dhe disa fshatra të tij me Elbasanin u shemb 2 vjet më parë për shkak të rrëshqitjeve të tokës ndërsa në atë kohë Emergjencat Civile bllokuan lëvizjen për shkak të rrezikshmërisë.