Istogu do të bëhet më qendër për paragllajd

Postuar: 13:39 / 30.08.2017

Komuna e Istogut së shpejti mund të fillojë me projektin për ndërtimin e qendrës për paragllajd.

Sipas zëvendësministrit të Administrimit të Pushtetit Lokal, Bajram Gecaj, ky projekt kap vlerën prej 15 mijë euro.

Qeveria e Kosovës ka ndarë fondin për ndërtimin e kësa qendre në mbledhjen e sotme.

Në Kosovë ekzistojnë 11 klube të paragllajd, në Prishtinë, Pejë, Mitrovicë, Therandë, Prizren, Podujevë e Ferizaj.

Paragliding është sport aventuresk rekreativ dhe konkurues i fluturuesve, apo paragliderëve.

Pavarësisht se nuk përdorin një motor, fluturimi i paragliderëve mund të zgjasë shumë orë dhe të mbulojë qindra kilometra, edhe pse fluturimet prej një deri në dy orë dhe që mbulojnë disa dhjetëra kilometra janë më shumë normë.

Nga shfrytëzimi i zellshëm i burimeve të ngritjes, piloti mund të fitojë lartësi, shpesh duke u ngjitur në lartësi disa mijë metra.

Komente: 0 Abrashi premton përkrahje për KF Prishtina 15:32 / 15.11.2017 Kandidati për kryetar të Komunës së Prishtinës nga LDK, Arban Abrashi, gjatë një vizite në Klubin e Futbollit Prishtina, ka garantuar fuqizimin e sportit në kryeqytet dhe ka thënë se pas fitores më 19 nëntor, sportistët e Prishtinës nuk do të kenë më...
MalishevëKomente: 0 Nënkryetari Mazreku priti reprezentuesin e Kosovës, Lirim Kastrati 14:06 / 14.11.2017 Nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku dhe drejtoresha për Kulturë, Rini dhe Sport, Blerta Krasniqi, e kanë pritur sot në një takim, anëtarin e reprezentacionit të Kosovës në futboll, Lirim Kastrati, të cilin e kanë përgëzuar për paraqitjen e...