Mbahet koncert solistik me baritonin Xhemil Rexhepi

FerizajPostuar: 09:38 / 11.06.2019

Në kuadër të "Ditëve të Kulturës" Ferizaj 2019, mbrëmë është mbajtur koncert solistik me baritonin Xhemil Rexhepi me prejardhje nga Ferizaj, por që jeton e vepron në Milano të Italisë. Interpretimin e tij e përcolli Sugiko Chinen, pianiste nga Japonia.

Po ashtu mbrëmjen emadhështoi prezantimi i interpretueseve tjerë ferizajas si ArtaPrekadini në violinë e cila jeton dhe vepron në Shtetet e Bashkuara tëAmerikës, Dorë Ramadani po ashtu në violinë, Nita Grubi në piano si dheAstrit Mustafa në klarinete.

Këtë koncert e ka vlerësuar tejetlart drejtoresha e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Xhemile Murai-Shabani e cila ka thënë se koncerte të tilla i kanë munguar qytetit të Ferizajt.

Po ashtu, organizuar nga Klubi Letrar “De Rada” në Galerinë e Arteve,është mbajtur takimi final edicioni i konkursit të poezisë "Ora e Astritit2019", konkurs ky që u organizua për herë të tretë dhe shënonaktivitetin kryesor poetik në Ferizaj.

Nga 88 poezi konkurruese,juria në përbërje prej: Sibel Halimi - krijuese, Arsim Hamiti - studiues i letërsisë dhe Gazmend Bytyçi - krijues, zgjidhën 30 poezi, si më tëmirat.

Krijuesit nga të gjitha trevat shqiptare lexuan poezitë e tyre dhe në fund, juria shpalli rezultatet finale:

Çmimi i parë: Kaltrina Lohaj për poezinë "Zana me emnin tem"
Çmimi i dytë: Gëzim Murajza për poezinë "Stinë e thyer" dhe
Çmimi i tretë: Selvije Rexhepi -Shefkiu me poezinë "Vdekje e bardhë"
Çmimi "Pena e re" - Medina Pasoma me poezinë "Qafore rezistence". /InfoKomuna/