PodujevëKomente: 0 Podujeva do të bëhet me galeri të artit 15:48 / 03.06.2021 Komuna e Podujevës njofton se objekti e ish-Restorant “Beni Dona”, do të përshtatet dhe hapësirat e tij do të shfrytëzohen për galeri të artit, me qëllim që të plotësohen kërkesat dhe nevojat e artistëve llapjanë.
VitiKomente: 0 Vitia rihap bibliotekat publike, por me disa kushte shkaku i COVID-19 13:08 / 13.05.2020 Komuna e Vitisë, konkretisht drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport ka rihapur sot bibliotekën e rriturve dhe të fëmijëve për lexuesit Vitias. Bibliotekat publike brenda shtëpisë së kulturës “Gursel e Bajram Sylejmani” në Viti, ishin mbyllur si masë parandaluese...
Komente: 0 Komunitetet bashkohen për ruajtjen e monumenteve dhe zejeve të harruara 10:01 / 13.03.2020 Për njëzet e dy muaj Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë bashkë me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim i kanë trajnuar tridhjetë pjesëtarë të etnive që jetojnë në vend për t’i zhvilluar dhe mbrojtur zejet që kanë filluar të shuhen në...
PrizrenKomente: 0 Restaurohet shtëpia e familjes Kolshi dhe Skenderi në Prizren 16:29 / 04.03.2020 Drejtori i Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren Samir Hoxha ka inspektuar punimet restauruese të cilat po bëhen në shtëpinë e familjes Kolshi dhe Skenderi në qytetin e Prizrenit. Gjatë kësaj vizite ai është njoftuar për së afërmi rreth ecurisë...
PrishtinëKomente: 0 Monumenti i rrezikuar midis Prishtinës s’u shpëton ndërhyrjeve ilegale 11:40 / 03.03.2020 “Shkolla e parë shqipe” është monumenti që gjendet në afërsi të objektit të vjetër të Komunës së Prishtinës dhe Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore. Kufizohet me të dyja këto institucione. Është i rrethuar me skele, shirita e...
PejëKomente: 0 Përurohet restaurimi i Muzeut të Pejës 14:41 / 14.02.2020 Drejtori i Drejtorisë se Kulturës në Pejës, Engelbert Zefaj së bashku me Drejtoreshën e muzeut, Besa Berisha dhe në prani të shumë personaliteteve të sektorit publik, arsimtarëve dhe nxënësve kanë bërë inaugurimin e punimeve të restaurimit te muzeut dhe kanë...
PrishtinëKomente: 0 “Ramë Lahaj & Friends” me koncert nën qiell të hapur në Prishtinë 14:15 / 31.07.2019 Kryetari Shpend Ahmeti bashkë me tenorin Ramë Lahaj, baritonin Kiril Manolov, dirigjentin David Crescenzi dhe drejtoreshën për Kulturë Blerta Basholli prezantuan detajet e koncertit që do të mbahet nesër në mbrëmje, në orën 20:30, në sheshin “Skënderbeu”.