Në Janjevë mbahet manifestimi "Gjurmë të Gjeçovit"

LipjanPostuar: 21:47 / 07.10.2016

Organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në bashkëpunim me Komunën e Lipjanit, në Janjevë, është mbajtur edicioni i 22-të me radhë manifestimi letrar – kulturor “Gjurmë të Gjeçovit” 2016.

Po ashtu në këtë ditë është kremtuar dita e SH.F.M.U në Janjevë e cila mban emrin e Atë Shtjefën Gjeçovit.Etnologu e publicisti Gjeçovi ka lindur në Janjevë, ka shërbyer si mësues dhe famulltarë në shkollën e Janjevës dhe në shumë vise të tjera shqipëtare.

Me këtë rast, Nënkryetari i Komunës së Lipjanit, Sefer Tasholli, ka çmuar lart figurën e Shtjefën Gjeçovit, duke thënë se, ky aktivitet kulturor po i kushtohet njërit prej figurave më emblematike të kohës, e këtë vit manifestimi kushtuar Atë Gjeçovit është edhe më madheshtor pasi që pak muaj më parë u bë shenjtërimi i Nënës Terezë, bijës tonë të madhe që me punën edhe sjelljen e saj të urtë i përvetësoj miliona zemra të fëmijëve dhe të varfërve anë e mbanë Botës.

Manifestimi është mbyllur me orë letrare nga përfaqësues të Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, dhe anëtarëve të grupit letrar “Fazli Grajqevci” të Lipjanit, ndërsa, nxënësit e sh.f.m.u “Shtjefën Gjeçovi”, kanë shfaqur një program kulturorë.

PejëKomente: 0 Në Pejë promovohet libri "Dushkaja" i Jusuf Buxhovit 16:31 / 20.04.2018 Me organizimin e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, respektivisht sektori i kulturës, në sallën e kuvendit komunal të Pejës u promovua libri “Dushkaja” i autorit, Jusuf Buxhovi.
PodujevëKomente: 0 Podujeva shënon Ditën e Librit me ekspozitë 17:08 / 23.04.2018 Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sportit e Komunës së Podujevës e ka shënuar Ditën e Librit, me aktivitetin “Ekspozita e Librit”, e cila u mbajt në ambientet e Bibliotekës së Qytetit në Podujevë.