Mitrovica, 1910

MitrovicëPostuar: 15:27 / 11.02.2017

E kishin dërguar nga Stambolli në Vilajetin e Kosovës që të raportonte. Redaksia e së përditshmes që botohej në Stamboll, “Tanin”, kishte vendosur në këtë detyrë Ahmet Sherifin, një korrespodent shumë i zoti i kësaj gazete.

Më 27 maj 1910, treni do ta linte atë në stacionin hekurudhor në Ferizaj, për ta filluar kështu raportimin e tij të përditshëm disamujor në një kënd të gazetës, që redaksia e kishte titulluar “Arnavutluk’ta Tanin” (Tanini në Shqipëri). Në mesin e shumë qendrave të vilajetit, ai do ta vizitonte edhe Mitrovicën, shkruan Shasivar Kabashi në Shtojcën për Kulturë të Kohës Ditore.

Urën e Ibrit që sot ndan shqiptarët dhe serbët në vija etnike, ne do ta kalojmë me karrocën që shoqëronte gazetarin nga kryeqyteti i dikurshëm. Do të futemi thellë nëpër sokakët e mëhallët e serbëve e shqiptarëve për të gjurmuar raportet e tyre; do të shëtisim qendrën e qytetit e do t’i përshkojmë lumenjtë e tij.

Do të futemi nëpër shkolla e institucione, e deri tek zyrat e kajmekamit... Do të flasim për natyrën, arkitekturën, doket e zakonet e këtij qyteti, në syrin e gazetarit stambollas./KohaDitore/

PodujevëKomente: 0 Podujeva shënon Ditën e Librit me ekspozitë 17:08 / 23.04.2018 Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sportit e Komunës së Podujevës e ka shënuar Ditën e Librit, me aktivitetin “Ekspozita e Librit”, e cila u mbajt në ambientet e Bibliotekës së Qytetit në Podujevë.
PejëKomente: 0 Në Pejë promovohet libri "Dushkaja" i Jusuf Buxhovit 16:31 / 20.04.2018 Me organizimin e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, respektivisht sektori i kulturës, në sallën e kuvendit komunal të Pejës u promovua libri “Dushkaja” i autorit, Jusuf Buxhovi.
MitrovicëKomente: 0 Në Mitrovicë u hap Panairi i Shkencës dhe Kulturës 2018 16:43 / 19.04.2018 Është hapur në ambientet e Qendrës së Kulturës “Rexhep Mitrovica”, në Mitrovicë, Panairi i Shkencës dhe Kulturës 2018, që tashmë është bërë tradicional dhe që organizohet nga nxënësit e Gjimnazit “Frang Bardhi”. Në panairin e...