Muzeu i Kosovës s’ka vend për Institutin Arkeologjik

Postuar: 10:24 / 21.12.2017

Muzeu i Kosovës konsideron se në objektin e tyre nuk ka më vend edhe për Institutin Arkeologjik të Kosovës.

Zhvendosjen e IAK-ut e konsideron edhe prioritet për vitin që vjen. Krejt këtë elidh me hapjen e ekspozitës së përhershme, e paralajmëruar për 17shkurt, në dhjetëvjetorin e Pavarësisë së Kosovës, transmeton InfoKomuna.

Me këtë çështje po merret edhe Ministria e Kulturës përderisa rreth kësajMK-ja dhe IAK-u kanë qasje të ndryshme. Në adresë të Ministrisë sëAdministratës Publike, MKRS-ja tashmë ka dërguar kërkesë dhe pret qëvitin që vjen të bëhet një zgjidhje. IAK-ja tash e 15 vjet vepron nëkatër zyra në katin e katërt të objektit të Muzeut, shkruan sot KohaDitore.

Udhëheqësit e Institutit Arkeologjik të Kosovësparalajmërojnë se nuk do të pranojnë të zhvendosen me qira në ndonjëobjekt privat, derisa ata të Muzeut të Kosovës insistojnë që me hapjen e ekspozitës së përhershme në këtë institucion do të duhej riorganizim ihapësirave. E shanset për ndërtimin e një objekti të ri për IAK-unaktualisht janë të pakta.

Vjollca Aliu, drejtoreshë eDepartamentit të Trashëgimisë Kulturore në MKRS, ka thëne se të dyinstitucionet kanë kërkuar që të bëhet një zgjidhje për këtë.

“Kërkesa është rezultat i funksionimit më të mirë të të dyja institucioneve,rrjedhimisht zbatimit të veprimtarisë, me theks të veçantë asajprofesionale. Aq më tepër kur tani vendoset ekspozita në Muze dhekërkohet riorganizim i hapësirave”, ka thënë Aliu.

Sipas saj, ndërtimi i një objekti të ri për Institutin Arkeologjik të Kosovës do të merrte shumë kohë. /InfoKomuna/

 

PodujevëKomente: 0 Podujeva shënon Ditën e Librit me ekspozitë 17:08 / 23.04.2018 Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sportit e Komunës së Podujevës e ka shënuar Ditën e Librit, me aktivitetin “Ekspozita e Librit”, e cila u mbajt në ambientet e Bibliotekës së Qytetit në Podujevë.