Nënkryetari Nura takon udhëheqësit e Ansamblit 'Drenica'

SkënderajPostuar: 09:34 / 15.06.2017

Pas sukseseve të njëpasnjëshme, në veçanti pas suksesit të treguar në Festivalin "I këndojmë lirisë", ku Ansambli "Drenica" fitoi çmimin e parë "Mujë Krasniqi", ky ansambël është pritur nga Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, i shoqëruar nga drejtori i Kulturës në Skenderaj.

Qëllim i këtij takimi ishte urimi i z. Nura për suksesin e arritur të Ansamblit "Drenica" dhe për punën që po bëjnë anëtarët e tij në kultivimin e vlerave të muzikës tradicionale folklorike, valleve dhe veshjeve tradicionale.

Z. Nura u shpreh shumë i lumtur për suksesin dhe punën që po bënë Ansambli "Drenica", duke ju premtuar anëtarëve të tij rritjen të mbështetjes institucionale.

Udhëheqësit e Ansamblit i prezentuan Nënkryetarit Nura sukseset dhe të arriturat, si dhe kërkuan mbështetje më të madhe për punën e tyre.

Nënkryetari Nura u zotua se përkrahja për Ansamblin "Drenica" do të rritet dhe se përkrahja në fushat si kultuar, rinia dhe sporti do të përkrahen më shumë, varësisht edhe nga rezultatet e treguara.

Ansambli "Drenica" bënë aktivitetin e tij kulturor në Skenderaj që 49 vite dhe nga gjiri i tij kanë dalura emra të njohur të estradës së Kosovës.

Ky ansambël sot ka rreth 120 anëtarë të moshave të ndryshem dhe aktivitetet e tij i mbanë në Qëndren e Kulturës në Skenderaj.

Çdo vit Ansambli Drenica përfaqson Skenderajn dinjitetshëm në shumë festivale të muzikës tradicionale brenda dhe jashtë Kosovës.

/InfoKomuna/

Komente: 0 Strategjia për kulturë që mungon tash gati 20 vjet sërish në agjendë 11:22 / 19.10.2018 Ministria e Kulturës i është rikthyer nismës për hartimin e strategjisë për kulturë. Për këtë dokument flitet tash e 18 vjet, por asnjëherë nuk është finalizuar. Janë krijuar disa grupe punuese të cilat kanë zhvilluar disa takime, por me kaq ka përfunduar...
PrizrenKomente: 0 Rrënimi i shtëpisë së shekullit XIX në Prizren përplas institucionet 11:26 / 19.10.2018 Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, të enjten, përmes një reagimi ka vlerësuar se gjatë rrënimit të shtëpisë së familjes Bylbyli në rrugën “Bajrakli” ka pasur shkelje ligjore. Njëkohësisht kjo qendër ka kërkuar që të...