Investimet kapitale në Kosovë hapin mundësi punësimi

Postuar: 09:17 / 13.09.2017

Drejtori i Departamentit për Zhvillim Rajonal në MAPL, Besim Kamberaj, sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë’, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK), ka folur rreth analizës mbi investimet kapitale në Kosovë, 2011- 2016.

“Kjo analizë paraqet se sa kanë investuar komunat, pra ka të bëjë me 38 komunat e Kosovës. Për secilën komunë është një pasqyrë së çka duhet të bëjnë. Është nj dokument që u ndihmon edhe për qeverisjen e ardhshme komunale”, tha ai.

Pra sipas tij secila komunë duhet të di se sa duhet të investohet. “Ka komuna që i bartin mjetet në vitin e ardhshëm. Ka komuna që të hyrat nga grantet qeveritare hyjnë në vitin tjetër fiskal”, deklaroi ai.

Kamberaj bëri me dije se buxheti për mbi investimet kapitale në Kosovë, ndryshon nga vit në vit. “Për vitin 2016, MF-ja ka ndarë të gjitha investimet në vija se ku kanë investuar komunat”, tha ai.

GjakovëKomente: 0 Në Gjakovë inaugurohet projekti i bashkëfinancuar nga DEMOS dhe komuna 09:58 / 20.09.2017 Nënkryetari i komunës së Gjakovës,Armend Vokshi, bashkë edhe me përfaqësuesin e projektit Demos/Helvetas Norbert Pijls kanë inauguruar sot projektet të cilat janë investuar në bashkëfinancim në hapësira publike dhe rrugë, transmeton InfoKomuna.
KlinëKomente: 0 Miratohet buxheti i komunës në vlerë 9.5 milionë euro 17:57 / 20.09.2017 Kuvendi i Komunës së Klinës, me shumicë të votave ka miratuar buxhetin e kësaj komune për vitin 2018, i cili është në vlerë 9 milion e 488 mijë e 703 euro. Prej tyre, 5. 733. 598 euro janë për paga dhe mëditje, 869. 878 për mallra dhe shërbime, 151. 258 për...
Komente: 0 Larg liberalizimit të vizave! 08:55 / 20.09.2017 Procesi i liberalizimit të vizave me BE-në mund t’i marrë kohë Kosovës, pavarësisht premtimeve të kryeministrit Haradinaj se me Qeverinë e re brenda 90 ditësh qytetarët e vendit do të udhëtojnë pa viza në gjithë Evropën.