Ndalohet puna e separacioneve të zhavorrit në Kamenicë

KamenicëPostuar: 09:36 / 12.07.2019

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) në bashkëpunim me inspektorët e Komunës së Kamenicës kanë inspektuar 4 lokacione dhe kanë ndaluar punën e kompanive që nxjerrin zhavorr në lumenjtë e kësaj komune.

Inspektimi është zhvilluar në fshatrat Lajçiq, Shipashnicë e Poshtme, Mucivercë dhe Hodonoc dhe se nga inspektimet në terren është konstatuar se shtatë separacione dhe një deponi e zhavorrit kanë operuar ilegalisht.

Institucionet kanë ndaluar punën e separacioneve dhe të deponisë së zhavorrit, ngase ato nuk kanë leje për operim, shkruan sot Koha Ditore.

Pushteti komunal është deklaruar se kompanitë do të lejohen të operojnë vetëm nëse pajisen me leje. Drejtori i Shërbimeve Publike në Komunë e Kamenicës, Ramadan Basha, ka deklaruar se ata kanë zhvilluar një aksion i cili është koordinuar edhe me institucionet e tjera, duke përfshirë edhe Policinë e Kosovës. Ai ka thënë se separacionet e zhavorrit në këtë komunë kanë operuar ilegalisht.

GjilanKomente: 0 120 mijë euro për studimin e fizibilitetit për pesë projekte në Gjilan 10:34 / 22.07.2019 Pushteti komunal i Gjilanit ka ndarë 120 mijë euro për realizim të studimeve të fizibilitetit për pesë projekte komunale. Njëri ndër projektet zhvillimore, për të cilin do të realizohet studimi i fizibilitetit , është projekti i shpërndarjes së gazit natyror të...
SkënderajKomente: 0 Hapet Panairi i veshjeve tradicionale në Skenderaj 13:32 / 22.07.2019 Në Sheshin “Adem Jashari” në Skenderaj sot është hapur Panairi i veshjeve tradicionale, i organizuar nga Shoqata “Drugëza” dhe nën patronatin e kryetarit të Komunës, Bekim Jashari.