Komuna e Klinës dhe IADK me sesion informues për fermerët

KlinëPostuar: 11:39 / 11.07.2019

Komuna e Klinës, përkatësisht Drejtoria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural organizoi sesion informues më fermerët e Komunës se Klinës, që është mbajtur nga organizata joqeveritare "Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës – IADK”, e cila është duke zbatuar projektin, "Mbështetja e zinxhirit të vlerave të BMA përmes krijimit të punësimit të eksportit", përkrahur nga Deutche Gesellschaft für International Zusammenarbeit(GIZ), mandatuar nga Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë.

Komuna e Klinës fton fermerët që të aplikojnë për përfitimin e garantëve në sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike.

Gjithashtu, edhe drejtori i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Naser Morina inkurajon të gjithë fermerët si dhe kompanitë, të cilat janë të interesuara të merren me kultivimin e bimëve mjekësore dhe aromatike të aplikojnë dhe të përfitojnë nga benefitet ekonomike dhe shëndetësore të tyre. /InfoKomuna/

FerizajKomente: 0 Ndihmohen 150 familje me dru për ngrohje në Ferizaj 15:29 / 12.12.2019 Konform vendimit të Kuvendit, Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë në Ferizaj, sot ka shpërndarë një sasi të madhe masë drusore për 150 familje në gjendje të rëndë ekonomike.