Mbahet kamp veror për promovimin e diversitetit kulturor e fetar

ObilicPostuar: 16:08 / 11.09.2017

"Youth Inter-Faith Dialogue", organizuar nga OSCE -Dialogu ndëretnik, bëri bashkë edhe njëher shumë njerëz duke përfshirë Kryetarët, OJQ, Qendrat Rinore, Drejtuesit e përkatësive fetare e të komuniteteve të ndryshme, që jetojnë në Kosovë.

Duke përshendetur takimin, i pari i komunës, e njëherit nikoqiri Xhafer Gashi, falenderoi OSCE dhe të gjithë të pranishmit, me ç'rast rikujtoi se Komuna e Obiliqit si komunë multietnike, ka bërë të gjitha përpjekjet për të bashkëjetuar dhe respektuar secilin barabartë.

Këtu përmendi aktivitetet si kulturore ashtu edhe rinore, të realizuara nga të gjithë qytetarët e komunës tonë.

Fjalë përshendetëse dhe mbështetje kësaj fushe paten edhe Shpend Ahmeti - kryetar i komunës së Prishtinës, Jan Braathu-Ambasador i OSCE në Kosovë, përfaqësues nga BIK, përfaqësues nga Kisha Ortodokse Serbe, etj.

/InfoKomuna/

Komente: 0 Parashikimi i moti për katër ditë 09:29 / 17.11.2017 Vorbulla ciklonike që ka depërtuar mbi Itali, me të ftohtin dhe reshjet e borës që solli në disa pjesë të rajonit, ditëve në vijim do të zhvendoset në lindje në jug të rajonit tonë dhe do të vazhdojë të sjellë në vendin tonë kushte për mot...
Komente: 0 Dënohen me 21 vjet burgim aktivistët e Vetëvendosjes 13:28 / 17.11.2017 Gjykata Themelore në Prishtinë i ka shpallur fajtorë deputetin e Vetëvendosjes, Frashër Krasniqi, si dhe tre aktivistët e tjerë të kësaj partie, Atdhe Arifi, Adea Batusha dhe Egzon Haliti, të cilët akuzoheshin për sulmin ndaj Kuvendit të Kosovës.