Policia tregon detajet dhe dyshimet për vdekjen e dy serbëve në Babimoc

ObilicPostuar: 13:52 / 09.01.2018

Policia e Kosovës ka dhënë detajet e para dhe rezultatet e hetimeve preliminare lidhur me vdekjen e dy serbëve në Babimoc të Obiliqit.

G.M. 50-vjeçare dhe B.M. 55-vjeçar u gjetën të vdekur mbrëmë në shtëpinë e tyre. Vdekjen e viktimave e kishte konstatuar ekipi mjekësor në vendin e ngjarjes dhe me urdhër të Prokurorit të shtetit trupat e pajetë janë dërguar për autopsi.

Sipas policisë, kanë nisur menjëherë hetimet me një intensitet të shtuar dhe janë intervistuar dëshmitarët, janë testuar të gjitha dritaret të cilat kanë qenë të mbyllura, dera e shtëpisë ka qenë e mbyllur, dhe supozohet se nuk ka pasur hyrje të dhunshme në shtëpi, deri në momentin e hyrjes nga dëshmitarit.

Bazuar në hetimin preliminar të kryer (nga Prokuroria, hetuesit rajonal dhe krimteknika si dhe deklaratat e dëshmitarëve) është ngritur versioni se fillimisht G. M. është ngulfatur me një litar nga bashkëshorti i saj (B. M.) dhe më pas ky i fundit dyshohet se ka kryer vetëvrasje me armë të ftohtë (thikë), e cila edhe është gjetur në afërsi të tij.

Informacionet fillestare tregojnë se i dyshuari vuante nga problemet psikike.

Rezultatet e autopsisë do të nxjerrin një version përfundimtar për këtë rast.

FerizajKomente: 0 Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj 10:59 / 18.10.2018 Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.
Komente: 0 Gjoba prej 20 deri në 100 euro për qytetarët që ndotin ambientin 10:54 / 18.10.2018 Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), Fatmir Matoshi, ka nënshkruar Udhëzimin administrativ për ndëshkime me gjoba mandatore. Përmes këtij udhëzimi administrativ, të gjithë personat fizikë që hedhin mbeturina jashtë kontejnerëve apo djegin mbeturina do të...
PejëKomente: 0 Peja prej 4 muajsh pa inxhinier komunikacioni 11:21 / 18.10.2018 Drejtoria e Shërbimeve Publike e Pejës prej gjysmë viti ka mbetur pa inxhinier komunikacioni. Mungesa e tij vërehet edhe nëpër rrugët e qytetit, në të cilat në disa vende ka mospërputhje mes sinjalizimeve vertikale dhe horizontale të shënuara nga operatori.