Përgjysmohet numri i lindjeve në Pejë

PejëPostuar: 10:29 / 30.04.2019

Trendi i lindjeve në Spitalin e Përgjithshëm të Pejës, në të cilin lindin kryesisht nënat nga Komuna e Pejës, Istogut, Deçanit dhe Klinës, ka shënuar rënie edhe gjatë vitit të kaluar.

Gjatë vitit 2018 në këtë spital kanë lindur 1 mijë e 937 foshnja, që krahasuar me vitin paraprak dallon për 150 foshnja më pak të lindura.

“Vazhdimisht ka rënie të lindjes në Spitalin e Pejës. Kemi çdo vit pothuajse deri në 200 lindje më pak dhe kjo është shumë shqetësuese”, thotë drejtori i Spitalit në Pejë, Skënder Dreshaj, që është gjinekolog me profesion.

Ai tregon se në vitin 2016 kanë qenë 2 mijë e 250 lindje, ndërsa vitin 2017 në këtë spital janë regjistruar 2 mijë e 65 lindje, shkruan sot Koha Ditore.

Dallimi i numrit të lindjeve kur krahasohen me vitin e parë të pasluftës e deri në fund të vitit të kaluar, sipas tij është tepër i madh. Një e dhënë e vetme tregon sa shumë ka rënë numri i fëmijëve të lindur në këtë rajon. Në vitin 2000 në këtë spital kanë lindur 3 mijë e 389 fëmijë, derisa në vitin 2018 kanë lindur 1 mijë e 452 fëmijë më pak. 

Komente: 0 Planifikimi i duhur i buxheteve komunale, parakusht për zhvillim ekonomik lokal 14:34 / 15.11.2019 Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale (KLGI) mbajti sesionin trajnues me temën “Korniza e Financave Lokale dhe Planifikimin Financiar”, e cila kishte për qëllim analizën e situatës aktuale të kornizës së financave lokale, e po ashtu planifikimin, menaxhimin dhe kontrollin financiar.
VitiKomente: 0 Vitia shënon Ditën Botërore të Diabetit 14:40 / 14.11.2019 Komuna e Vitisë, konkretisht Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) në Viti, ka shënuar sot Ditën Botërore e Diabetit. Me këtë rast një ekip i QKMF-së, në qendër të qytetit të Vitisë, ka shpërndarë fletushka informative mbi këtë sëmundje...