Komuna e Prishtinës nuk paguan borxhet ndaj ujësjellësit, rrezikon shkyçjen

PrishtinëPostuar: 15:22 / 18.10.2018

Komuna e Prishtinës si institucion, për shkak të borxhit prej më shumë se 300 mijë eurosh ndaj KRU Prishtina, rrezikon shkyçjen nga ujësjellësi.

Në një deklaratë për media KRU Prishtina njofton opinionin e gjerë publik se Komuna e Prishtinës si institucion, nuk paguan për shërbime të ujësjellësit dhe kanalizimit, përkundër përpjekjeve të mëdha të kompanisë që ka bërë për të gjetur zgjidhje përmes kërkesave të shumta për takime lidhur me këtë çështje.

“Borxhet e Komunës së Prishtinës për ujë dhe kanalizim janë 307 mijë euro i institucioneve arsimore - shkolla fillore dhe të mesme dhe kopshte publike dhe nga kjo shumë, veç Kuvendi Komunal i Prishtinës me bashkësitë lokale i ka borxh mbi 9 mijë euro. Kjo është vërejtja e fundit publike që po i bëhet këtij institucioni të rëndësishëm”, thuhet në komunikatë.

KaçanikKomente: 0 Kryetari Ilazi inspekton punimet në projektet kapitale 11:22 / 13.11.2018 Kryetari i Kaçanikut Besim Ilazi me bashkëpunëtorë, përcolli nga afër ecurinë e punimeve në disa projekte kapitale, të cilat janë duke vazhduar me intensitet të shtuar në ndërtimin e objektit të ri në shkollën fillore të Fshatit Kovaqec, projekt i financuar...
PrishtinëKomente: 0 Parkingu nëntokësor në kryeqytet nuk zgjidh tollovinë 11:46 / 12.11.2018 Ndërtimi i parkingut nëntokësor pritet të fillojë në fund të muajit dhjetor, ndërsa punimet janë paraparë të zgjasin një vit e gjysmë. Por komuna e Prishtinës krahas kësaj ende nuk e ka projektin se si do duket ky parking dhe sa do të kushtojë.
GjilanKomente: 0 91 mijë mungesa për një vit shkollor në Gjilan 11:02 / 13.11.2018 Sipas mesatares del se secili nxënës i shkollës së mesme ka bërë së paku 16 mungesa. Të dhënat për suksesin e fundvitit shkollor 2017/2018 tregojnë se 5 mijë e 394 nxënës në total kanë realizuar 91 mijë e 670 mungesa.