20 fermerë përfitojnë makina spërkatëse nga komuna e Vitisë

VitiPostuar: 15:03 / 13.09.2017

Në kuadër të projektit tre vjeçar mes Komunës së Vitisë dhe Organizatës Helvetas Swis Intercooperation, si dhe implementuar nga Grupi i Veprimit Lokal “Vitia”, janë shpërndarë sot 20 makina për spërkatje për kultivuesit e perim kulturës në serra.

Fadile Demelezi kryetare e GVL-së “Vitia”, njoftoi se shpërndarja e këtyre makinave është në vazhdën e shpërndarjes së makinave spërkatëse që janë bërë vitin e kaluar për kultivuesit e perime kulturës mbi 5 ari, ndërsa këto që po shpërndahen sot janë të fermerëve që posedojnë serra nga 2 deri 5 ari.

Ndërsa kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, në ceremoninë e shpërndarjes së këtyre makinave tha se ne në këtë mënyrë po arrijmë ti mbështesim fermerët tanë përmes metodave të ndryshme, që t’iu krijojmë kushte sa më të mira. “Kultivimi i perime kulturës në komunën tonë zë një vend tejet të rëndësishëm, ngase kemi një kualitet të lartë të tokës bujqësore, andaj edhe përkrahja e fermerëve tanë është shumë e domosdoshme.

Në këtë fushë, ne do të vazhdojmë edhe në të ardhmen të krijojmë mundësi e kushte sa më të mira, për këta kultivues”, tha Haliti./InfoKomuna/

MitrovicëKomente: 0 Bahtiri, i bindur në rizgjedhjen e tij kryetar komune 13:24 / 20.09.2017 Kryetari i Komunës së Mitrovicës ka zhvilluar një takim me përfaqësuesen e Ambasadës Amerikane në Prishtinë, Emma Lomax, me bashkëpunëtorë, me të cilën bisedoi për situatën politike dhe për përgatitjet që po bëhen për zgjedhjet lokale të 22...
Komente: 0 Tahiri jep tri argumente që tregojnë sa larg jemi me barazi gjinore 16:51 / 20.09.2017 Gjatë diskutimit në konferencën “Gratë në vendim-marrje lokale” organizuar nga Peer Educators Network (PEN), edhe një herë u pa qartë se numri i grave në pozitat vendim-marrëse vazhdon të jetë tejet i ulët, me theks në nivelin lokal, transmenton InfoKomuna.