Banorët kërkojnë dëmshpërblimet për tokat e përmbytura në Kukës

Postuar: 14:33 / 09.01.2018

Banorët e tokave të përmbytura nga ujërat e liqenit të Fierzës u mblodhën në Kukës për të rinisur protestat për dëmshpërblimet.

Ata thonë se do t’i kërkojnë qeverisë të dalë me një vendim të veçantë për kompensimin e tyre.

Nëse kërkesat nuk realizohen banorët paralajmërojnë se do të vijnë në Tiranë për të vazhduar protestat.

Më shumë se 3 mijë familje u prekën nga përmbytjet e tokave pas ndërtimit të hidrocentralit të Fierzës.

Sot vetëm 350 prej tyre janë kompensuar duke i zhvendosur në Durrës e Lushnjë./abcnews.al/

Komente: 0 Nga Bulqiza në Finiq, gati planet zhvillimore për 16 bashki 17:00 / 15.10.2018 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, me mbështetjen e buxhetit të shtetit për periudhën 2018 – 2019, ka siguruar fondet e nevojshme për hartimin e Planeve të Përgjithshme Vendore për të 16 bashkitë e mbetura, duke plotësuar kështu paketën e 61 bashkive me Plane...
Komente: 0 Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës 11:23 / 09.10.2018 Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik.
Komente: 0 Kukës-Morinë, dublimi i urave përfundon brenda këtij viti 11:19 / 09.10.2018 Duket se shumë shpejt punimet në Rrugën e Kombit do të përfundojnë. Brenda këtij viti përfundon ndërtimi i të 7-të urave dubluese me të gjitha elementët e sigurisë, në segmentin Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit.