Shqipëria ashpërson masat për ata që përdorin celularin në timon

Postuar: 14:37 / 19.11.2017

Duke folur për mediat në kuadër të fillimit të Javës së Sigurisë Rrugore, Drejtori i Policisë Rrugore të Shqipërisë, Mitat Tola, deklaroi se po ndërmerren masa që synojnë uljen e numri të aksidenteve rrugore dhe rritjen e sigurisë.

Ai theksoi se policia tashmë ka rreth 20 radarë të lëvizshëm, të cilët do të mundësojnë kontrolle të vazhdueshme në territore të ndryshme, transmeton Shekulli.

Sa i takon ndryshimeve në Kodin Rrugor, drejtori i Policisë Rrugore tha se synohet ashpërsim i masave për drejtuesit e mjeteve që përdorin celularin në timon.

Policia Rrugore ka qenë iniciatorë e ndryshimeve në Kodin Rrugor, tha Tola. Besoj se zhvillimet e trafikut dhe qarkullimit rrugor, ku me avancimin e madh të teknologjisë edhe është më e vështirë të mbahen nën kontroll drejtuesit e mjeteve, e kanë bërë të nevojshme që ne të kalojmë në një fazë tjetër. Përdorimin e celularit nuk mund ta parandalojmë me masën ndëshkimore që kemi ne sot. Po kështu edhe ashpërsimi i masave ndëshkimore do të bëjë që të ulët numri i rasteve të përdorimit të celularit në timon, duke sjellë kështu edhe ulje të numri të aksidenteve.

Komente: 0 Veliaj: Aksioni për mbjelljen e pemëve do të vijojë deri më 22 prill 16:17 / 22.03.2018 Bashkia e Tiranës ka mbajtur premtimin e dhënë për mbjelljen e 100 mijë pemëve të reja deri në 21 Mars. Falë angazhimit të shumë qytetarëve, qindra bizneseve e donatorëve që iu bashkuan këtij aksioni, numri i pemëve të mbjella deri më tani ka shkuar në...
Komente: 0 Shkodër, qindra banesa nën ujë 11:48 / 23.03.2018 Bashkia e Shkodrës ka dhënë informacion mbi situatën e krijuar nga përmbytjet në kryeqendrën e veriut.
Komente: 0 Alarmohet Ulqini, pret 200-300 litra reshje për metër katror 15:32 / 16.03.2018 Kryetari i Komunës së Ulqinit, Nazif Cungu para Shtabit të Emergjencave paraqiti të dhënat nga mbledhja paraprake që kishte në Podgoricë në Ministrinë e Brendshme, respektivisht në takimin e Shtabit operativ ku është thënë se duke filluar nga sot deri ditën e...