FFK-ja kërcënon FSHF-në se do ta paraqesë në FIFA për talentet

Postuar: 09:20 / 15.02.2018

Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) do të kërkojë edhe zyrtarisht nga ajo e Shqipërisë (FShF) të mos ftojë më futbollistët kosovarë që bëjnë karrierë në Evropë, shkruan Koha Ditore.

Në FFK thonë se ligjërisht nuk i takon shtetit të Shqipërisë të japë nënshtetësi e më pas FShF-ja t'i paraqesë për regjistrim në FIFA, nëse futbollistët kosovarë nuk kanë të paktën njërin prind nga Shqipëria.

Kjo siç thonë në FFK është e ndaluar me rregulloren e FIFA-s për statusin e lojtarëve.

Sekretari i përgjithshëm i FFK-së, Eroll Salihu, ka theksuar se është e papranueshme nga Shqipëria që të ftojë një futbollist kosovar nëse ai është ftuar nga Kosova ose është në planet e saj.

KaçanikKomente: 0 Palestra e “famshme” e Kaçanikut gati për vitin 2019 16:08 / 19.09.2018 Ministri Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi vizitoi Komunën e Kaçanikut. Gjatë kësaj vizite, ministri u prit nga kryetari i Komunës Besim Ilazi, ku pastaj bashkërisht inspektuan punimet në Palestrën e Sportit të qytetit.