Ferizaj hap konkursin për projektin “Bashkimi i Qytetit”

FerizajPostuar: 15:53 / 13.02.2018

Komuna e Ferizajt e ka menduar gjerë dhe gjatë që qyteti i tyre, të cilit i bie në mes hekurudha, të bashkohet dhe mos ta shoh hekurudhën si ndarëse.

Për këtë, kjo komunë, tashmë ka hapur konkursin për projektim. Ky projekt ka tri LOT-e. I pari është nënkalimi për vetura nga rruga “Vëllezërit Gërvalla” deri te rruga “Madeleine Albright”, LOT i II-të është vazhdimi i nënkalimit ekzistues për këmbësor nga rrug “Latif Hasani” deri në rrugën “Emin Duraku” dhe LOT i III-të është mbikalimi për këmbësor nga rruga ”Mustafë Goga” deri në rrugën “Ahmet Kaçiku”.

Në LOT I, vendi i parë do të jetë projekti zbatues, vendi i dytë do të shpërblehet me 2,000 euro dhe vendi i tretë me 1,000 euro. Në LOT II, vendi i parë do të zbatohet, i dyti do marrë 500 euro, teksa i treti 200 euro. E LOT III, përpos projektit të parë që do të jetë zbatues, atëherë vendi i dytë do marrë 1,000 euro, teksa vendi i tretë 500 euro.

Vlerësimi do të jetë në katër kritere: Zgjidhje Funksionale – 40%; Mundësi e lidhjes me fazën e dytë të nënkalimit për vetura – 20%; Kreativiteti i Zgjidhjes – 10% dhe 30% do të jetë operatori me çmimin më të ulët dhe më i përgjegjshëm.

PodujevëKomente: 0 Ndërtohet dordoleci më i madh në Kosovë 11:55 / 13.01.2019 Organizata joqeveritare “Rotary Club Podujeva” sot në qendër të qytetit ka nisur ndërtimin e dordolecit më të madh të bërë ndonjëherë në Kosovë.
PodujevëKomente: 0 Menaxhimi i deponisë inerte në Podujevë do t’i jepet “Pastrimit” 13:58 / 17.01.2019 Komunarët e Podujevës do ta funksionalizojnë vetë deponinë inerte në fshatin Llaushë, pasi që kjo komunë nuk është fituese e donacionit në kuadër të aksionit “Ta pastrojmë Kosovën”, në vlerën prej 1.2 milionë eurosh që u është...