Hani i Elezit dhe FSK-ja bashkërisht për reagim në rast kriza

Hani i ElezitPostuar: 15:21 / 07.02.2018

Kryetari i Komunës Rufki Suma priti në takim pune Major Ali Vishi me bashkëpunëtorët e tij nga Njësia Ndërlidhëse për Reagim në Kriza e Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Në takim u bisedua lidhur me aktivitete të cilat ndërlidhen me aspekte të menaxhimit të krizave, transmeton InfoKomuna.

Major Ali Vishi nga Njësia Ndërlidhëse për Reagim në Kriza e Forcës së Sigurisë së Kosovës tha se takimi po realizohet në kuadër të aktiviteteve që kjo njësi është duke i zhvilluar me autoritetet lokale për të vlerësuar gjendjen në rast të ndonjë emergjence.

Kryetari Suma e njoftoi Major Ali Vishin se Komuna e Hanit të Elezit e ka të miratuar Planin e Menaxhimit të Krizave në të cilin janë të theksuar aktivitetet dhe përgjegjësit e të gjithë institucioneve në raste emergjente.

Mirëpo në takim u theksua se Planet e Menaxhimit të Krizave duhet në vazhdimësi të rifreskohen për të reflektuar me të gjitha ndryshimet në infrastrukturën publike.

Në këtë rast u përmendën projekte të mëdha në infrastrukturë siç është Autostrada Prishtinë –Hani i Elezit i cili ka impakt të madh në zhvillimet e përgjithshme në komunë dhe rrjedhimisht edhe në kuadër të planifikimeve në menaxhim të krizave.

Për këtë qëllim Major Ali Vishi tha se Njësia Ndërlidhëse për Reagim në Kriza e Forcës së Kosovës dhe Komuna e Hanit të Elezit mundë të bashkëpunojnë ngushtë për të realizuar përgjegjësit që dalin nga Planin e Menaxhimit të Krizave e Komunës së Hanit të Elezit dhe Njësisë Ndërlidhëse për Reagim në Kriza e Forcës së Sigurisë së Kosovës. /InfoKomuna/

GjilanKomente: 0 Gjilani mban sesion informues për fermerët gjilanas 16:40 / 17.08.2018 Në Komunën e Gjilanit sot është mbajtur sesioni informues me fermerë dhe kultivues të ndryshëm në sektorin e bimëve mjekësore aromatike, pastaj përmirësimin e konsistencës në furnizim, grumbullimin dhe ngritjen e kapaciteteve në pikat grumbulluese, por edhe potencialin...
LipjanKomente: 0 MI ndan mbi 1 milion euro për projektet rrugore në Lipjan 15:03 / 17.08.2018 Ministria e Infrastrukturës (MI), e përfaqësuar nga zëvendësministri Rexhep Kadriu me bashkpunëtorë, të premten vizituan komunën e Lipjanit për t’u takuar me të parin e kësaj komune, Imri Ahmeti.
GjilanKomente: 0 Në Gjilan inaugurohet Akademia e Edukimit Hello 13:31 / 17.08.2018 Në inaugurimin e objektit të ri të Akademisë së Edukimit Hello, kryetari i Gjilanit së bashku me pronarin e kësaj qendre, Florian Kurteshi, pasi ka prerë shiritin, ka përgëzuar për suksesin e jashtëzakonshëm në krijimin e kushteve europiane për edukim cilësor,...
VitiKomente: 0 Komuna e Vitisë vazhdon asfaltimin e rrugëve nëpër lokalitete 13:47 / 17.08.2018 Ka filluar asfaltimi edhe i disa rrugëve nëpër disa fshatra, në kuadër të projekteve për përmirësimin e infrastrukturës rrugore të lokaliteteve të komunës së Vitisë. Asfaltimi i rrugës "Shaban Kabashi" në gjatësi prej 500 metrash, ka nisur sot...