Renovohet poliklinika në "Lagjen e Trimave" në Kumanovë

Postuar: 16:18 / 22.09.2021

Për vite të tëra e lënë pas dore dhe në mëshirë të fatit, madje e shndërruar në një deponi të egër, më në fund me mjete nga buxheti i saj, Shtëpia e Shëndetit në Kumanovë, nisi rikonstruimin e përgjithshëm të ndërtesës së Poliklinikës “Tode Mendoll”, në “Lagjen e Trimave” në Kumanovë.

“Këtu nuk është investuar pothuajse që nga ndërtimi i objektit, kemi dashur të fillojmë me rikonstruimin brenda objektit, mirëpo është e pamundur pasi që çatia e ndërtesës është tërësisht i rrënuar dhe rrjedh uji nga reshjet e shiut në gjitha hapësirat brenda, tani do të ndërrohet i gjithë kulmi, pastaj do të vazhdojmë me hapësirat brenda objektit, pra do t’i nënshtrohet i tërë objekti një rikonstruimi total”, tha drejtori i ISHP “Shtëpia E Shëndetit”–Kumanovë, Faruk Alili.

Pasi të kryhet rikonstruimi kjo poliklinikë do të shërbejë si qendër vaksinimi.

“Planifikojmë që pas kryerjes së punimeve rreth rikonstruimit, këtë ambulantë ta shndërrojmë në një qendër vaksinimi që ta përfshijë tërë rajonin e Kumanovës, pra qendër vaksinimi për fëmijë, para shkollor dhe shkollor”,- theksoi Alili.

punimet rreth rikonstruimit të ndërtesës kapin vlerën rreth 2 milion denarë, mjete këto të siguruara nga buxheti i Shtëpisë së Shëndetit të Kumanovës. Rikonstruimi pritet të përfundojë deri në fund të këtij viti.

Komente: 0 Dita e fundit e fushatës për zgjedhjet lokale 2021 në Maqedoni 09:32 / 15.10.2021 Në prag të ditës së sotme të fundit të fushatës parazgjedhore për Zgjedhjet lokale më 17 tetor, partitë i vazhduan aktivitetet me takime me qytetarët duke premtuar, siç theksuan, projekte të qëndrueshme sipas situatave reale, duke theksuar se zgjedhjet janë me...